Zeki Alasya

Konusu 'Biyografiler' forumundadır ve RüzGaR tarafından 25 Ocak 2008 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Zeki Alasya (1943 - .... )

    18 Nisan 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi.

    Sanat hayatına 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Bir süre dekoratörlük ve rehberlik yaptı. Çeşitli tiyatrolarda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.

    Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı.

    1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.


    Filmografi

    Sacayağı (Rıfkı) 2007
    Can 2006
    Pardon (Cezaevi Müdürü) 2004
    Öteki Türkiye'de Bir Cumhurbaşkanı 2004
    Kalbin Zamanı (Fikret) 2004
    Şans Kapıyı Kırınca (Peder Alfonzo) 2004
    Yabancı Damat (Ökkeş Usta) 2004
    Cennet Mahallesi (Komiser) 2004
    Ömerçip (Tonton Dede) 2003
    Hababam Sınıfı: Merhaba (Boz Ali) 2003
    Rus Gelin (Federasyon Başkanı) 2002
    Anne Babamla Evlensene (Sermet) 2002
    Dedem, Gofret ve Ben (Rıza) 2001
    Güler Misin Ağlar Mısın 2000Media:Örnek.ogg
    Adada Bir Sonbahar (Mehmet) 2000
    Oyunbozan (Kemal Yılmaz) 2000
    Güle Güle (İsmet) 1999
    Yerim Seni 1998
    Hastane (Dr. Salih Marmara) 1993
    Namus Düşmanı (Veli) 1986
    Patron Duymasın 1985
    Yanlış Numara (Sami) 1985
    Gülümseyen Dünya 1984
    Davetsiz Misafir (İlyas) 1983
    Dönme Dolap 1983
    Baş Belası (Tek Kurşun) 1982
    Şaka Yapma 1981
    Garibin Çilesi Ölünce Biter 1979
    Vah Başımıza Gelenler 1979
    Köşe Kapmaca (Kamil) 1979
    Petrol Kralları (Zeki) 1978
    Cafer'in Çilesi (Cafer) 1978
    Sivri Akıllılar 1977
    Aslan Bacanak (Selim) 1977
    Hasip İle Nasip 1976
    Her Gönülde Bir Aslan Yatar (Zeynel) 1976
    Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Zeki) 1976
    Güler Misin Ağlar Mısın (Zeki) 1975
    Nereden Çıktı Bu Velet (Zeki) 1975
    Beş Milyoncuk Borç Verir Misin (Zeki) 1975
    Mavi Boncuk (Şeker Kamil) 1974
    İmparator 1974
    Mirasyediler (Zeki) 1974
    Şenlik Var / Bal Kız (Selim) 1974
    Köyden İndim Şehire (Himmet Ağa) 1974
    Salak Milyoner (Himmet Ağa) 1974
    Kaynanam Kudurdu 1973
    Hamsi Nuri 1973
    Yalancı Yarim (Hüsnü) 1973
    Karaoğlan Geliyor (Çalık) 1972
    Tarkan Altın Madalyon (Vandal Kralı) 1972
    Sev Kardeşim (Avukat) 1972
    Tatlı Dillim (Antrenör) 1972
    Emine 1971
     


Sayfayı Paylaş