TurkeyArena
TurkeyArena | Sayfanızı Da Tanıtın

Geri git   TurkeyArena > Lise Dersleri > Türkçe-Edebiyat

Türkçe-Edebiyat Türk Edebiyatı

Yazım Kuralları Test Soruları ve Cevapları

Türkçe-Edebiyat icinde Yazım Kuralları Test Soruları ve Cevapları konusu , Yazım Kuralları Test Soruları - Cevapları 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Futbol turnuvasında bizim sınıfta iyi bir derece elde etti. B) Okuldaki öğrencilerin art arda hastalanması yöneticileri ...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26-01-2011, 01:37 PM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.478
Sponsor Bağlantılar
Standart Yazım Kuralları Test Soruları ve Cevapları


Sponsor Bağlantılar


Yazım Kuralları Test Soruları - Cevapları

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Futbol turnuvasında bizim sınıfta iyi bir derece elde etti.
B) Okuldaki öğrencilerin art arda hastalanması yöneticileri kuşkulandırdı.
C) Zor durumda kalan insanları ikna etmek hiç de kolay bir iş değildi.
D) Yaşadıklarından her insan gibi bu arkadaşımız da önemli dersler çıkarmıştı.
E) Kardeşim, sapasağlam ayakkabıyı bir hafta gibi kısa bir süre içinde eskitmişti.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Önümüzdeki ayın son çarşamba günü bu salonda uluslararası bir toplantı yapılacak.
B) Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar, ileri yaşlarda kolay kolay terk edilemiyor.
C) Başkalarına saygı göstermeyen bir kişinin, başkalarından saygı bekleme hakkı yoktur.
D) Aile büyüklerinin görüşlerinin kendisi için de son derece önemli olduğunu söyledi.
E) Geçmişini tam olarak bilmiyen bir ulusun geleceğe güvenle bakması zordur.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Oyuncağın parçalarını ince bir yapışganla birbirine yapıştırdı.
B) Ünlü yönetmenin sözlerini, herkes dikkatli biçimde dinledi.
C) Sinemadan çıkarken seyircilerin duygulanmış olduğunu gördüm.
D) Filmin bazı sahneleri izleyicilerin duygulanmasına yol açtı.
E) Birçok insan gibi ben de filmin bazı sahnelerini beğenmedim.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Onu ilk kez 12 Aralık 1993'te görmüştüm.
B) 30 Mayıs 1975'te ilk şiir kitabım yayımlandı.
C) En küçük kardeşim 2 Aralık 1994'te doğdu.
D) Taraflar arasında 2 Ekim 1988'de yeni bir anlaşma imzalandı.
E) 22 Haziran 2003'de ünlü ozanla yapılmış bir söyleşi yayımlandı.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Evdeki eski eşyaların bir kısmını bodruma indirdi.
B) Birçok insan, yerde yatan adamın başında toplanmıştı.
C) Akşam saatlerinde bu caddede trafik çok yoğun olur.
D) Kendisine yöneltilen bazı soruları yanıtlıyamadı.
E) Büyük kentlerin gürültüsüne henüz alışamamış.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Bu şehirin beni çeken gizemli bir havası var.
B) Kol kola giren insanlar meydana yürüyordu.
C) Hâline şükretmesini bilmeyen insanlardan değildi.
D) Burada dağlar denize karşı sırt sırta vermiş sanki!
E) Art arda çakan şimşekler yağmurun habercisiydi.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Her yaştan insan, onun şiirlerini beğenerek okuyor.
B) Birçok insan, kentin ikiye ayrılmasını istemiyordu.
C) Yazılı sınavda öğretmenimiz oniki soru yöneltti bize.
D) Çalışma odasının duvarlarında çok değerli tablolar asılıydı.
E) Konuşmasını bitirdikten sonra ağır adımlarla kürsüden ayrıldı.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Sende bu konuda bir şeyler söylemek istemez misin?
B) Konuşmasını niçin bu kadar uzattığını anlayamadım.
C) Toplantıda genç bir üye de söz alıp görüşlerini açıkladı.
D) Beni iyi dinle ki bir daha aynı hatayı yapmayasın.
E) Aynı haberi gazeteler farklı biçimde yansıtabiliyor.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözün yazımı yanlıştır?

A) Dün akşam, konu komşu bizde toplandı.
B) Bu kentimize de bir hava alanı yapılacak.
C) Çocuklardan biri gitmemek için mırın kırın ediyordu.
D) Abuk subuk sözlerle insanların moralini bozmamalısın.
E) Elma yanaklı, mavi gözlü bir çocuktu bize seslenen.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Kardeşim, Namık Kemal Lisesi'nde okuyor.
B) Bu yıl Konya Ovası'nda kuraklık var.
C) Dağcılar, Ağrı dağının zirvesine tırmandı.
D) Dün Avukat Kemal Çiçek ile konuştum.
E) Az önce Doktor Selim Gün Bey'le karşılaştım.

Cevaplar: 1-A 2-E 3-A 4-E 5-D 6-A 7-C 8-A 9-B 10-C





Konu ot-gu tarafından (04-01-2014 Saat 01:56 PM ) değiştirilmiştir..
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 26-01-2011, 01:44 PM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.478
Standart

1. "Gökbilim ve coğrafya ile ilgili konuların anlatımında, dünya ile öteki gezegen adları, güneş ve ay sözcükleri büyük harfle yazılır."
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?

A) Dünya, Güneş'in çevresini bir yılda dolaşır.
B) İşyerinde dünya kadar iş beni bekliyor.
C) Sınavı kazanınca dünyalar benim olmuştu.
D) Evin iki odası hiç Güneş almıyormuş.
E) Televizyonlar Ay tutulmasını canlı yayınladı.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, büyük harflerin kullanımı ile ilgili bir yazım (imla) yanlışı vardır?

A) Rüzgâr şimdi, kuzeydoğudan esiyor.
B) Batı Ege'de iki gün boyunca yağış beklenmiyor.
C) Ülkemizde çay, sadece Doğu Karadeniz'de yetişir.
D) Türkiye'nin güney komşularından biri Suriye'dir.
E) Anadolu'nun Doğusu engebeli bir arazi yapısına sahiptir.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) 3 Ocak 1981 'de sade bir törenle evlendiler.
B) Yayınevimiz, 26 Temmuz 1950'de kuruldu.
C) Ünlü ozanımız, 21 Kasım 1978'de aramızdan ayrıldı.
D) İlk kitabım 12 Ekim 1973'de aynı yayınevinden çıkmıştı.
E) 12 Haziran 1992'de üniversitemizden iyi derece ile mezun oldu.

4. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) Adam yüksekce bir yere çıkıp konuştu.
B) Bu hafta sonu sınıfca sinemaya gideceğiz.
C) Hasta, bizi görünce yavaşca doğruldu.
D) Benim savlarım o kitapca da doğrulandı.
E) Yönetimce verilen kararlara itiraz ettiler.

5. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin hangisi "ünsüz değişimi"ne örnek olamaz?

A) Bu çiçeği iki günde bir sulamanız gerekir.
B) Çocuk, kulağından ameliyat olacakmış.
C) En büyük dileği iyi bir bilim insanı olmaktı.
D) Önce tenceredeki yağı iyice eritti.
E) Elindeki fenerin ışığı küçük odayı aydınlattı.

6. Aşağıdaki dizelerin hangisinde, "ulama"ya bir örnek vardır?

A) Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı
B) Beyaz perdeleri ger yavaş yavaş
C) Gün buradan başını eğer de geçer
D) Bütün lambalara çizdim resmini
E) Yokluğunda sanki kalbim atmıyor

7. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?(turkeyarena.net)

A) Sokağın girişi
B) Söğüdün dalları
C) Hiçbirinin derdi
D) Oğulunun evi
E) Hukukun üstünlüğü

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Yaşlı kadın, ağrıyan kolunu ovuşturuyordu.
B) Onların başarılarıyla hepimiz övünüyoruz.
C) Bu işyerinde çalışanlara iki övün yemek veriliyor.
D) Öğle yemeklerini arkadaşlarıyla dışarıda yiyor.
E) Şiirlerinin önemli bir niteliği de öğüt verici olmasıdır.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?

A) Üniversitemizin antropoloji bölümünde iki yıl okudu.
B) Basketbolcular yarınki maçı kazanacaklarını söyledi.
C) Bu insanlar sabahın erken saatlerinde traktörle tarlaya gidiyor.
D) Veleybocular antrenmandan sonra sorularımızı yanıtladılar.
E) Psikolojik durumunun hiç de iyi olmadığını söyledi bize.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözün yazımı yanlıştır?

A) Öğrencilerden hiç biri okuldan ayrılmak istemedi.
B) Birçok insan, yoğun kar yağışı yüzünden evden çıkamadı.
C) Görüşmelerde birtakım konularda ilerlemeler kaydedildi.
D) Herhangi bir akşam bizde toplanıp bu konu üzerinde çalışalım.
E) Her yerde aynı konudan söz etmesine bir anlam veremiyorum.

Cevaplar
: 1-D 2-E 3-D 4-E 5-D 6-E 7-D 8-C 9-D 10-A

Konu ot-gu tarafından (04-01-2014 Saat 01:58 PM ) değiştirilmiştir..
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-04-2013, 12:57 PM   #3 (permalink)
Misafir
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart

yazım kuralları ile ilgili 20 tane soru istiyorum
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2014, 06:31 PM   #4 (permalink)
Misafir
Guest
 
Mesajlar: n/a
Exclamation

çok teşekkürler konu tekrarından sonra iyi oldu bu
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2014, 08:45 PM   #5 (permalink)
Misafir
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart 100 soru

bende 100 soru istiyorum
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
yazim kurallari test
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.turkeyarena.net/turkce-edebiyat/40548-yazim-kurallari-test-sorulari-ve-cevaplari.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Yandex This thread Refback 01-05-2014 10:43 PM
yazım kuralları test — Yandex: 4 milyon sonuç bulundu This thread Refback 26-12-2012 06:36 PM

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sayılar Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Matematik 2 22-02-2012 05:34 PM
Paragraf Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 5 23-03-2011 06:28 PM
Ses Bilgisi ve Yazım Test Soruları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 0 26-01-2011 12:58 PM
Eylemler Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 0 21-01-2011 05:24 PM
Bölünebilme Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Matematik 1 12-10-2010 05:23 PM


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:00 PM .


Powered by: vBulletin Version 3.8.8 (Türkçe)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Türkçeye: ot-gu tarafından çevrilmiştir.
Copyright © 2007-2013 , TurkeyArena , All Rights Reserved

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletişim linki vasıtası ile bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır.

Enable Top Statistics