TurkeyArena

Geri git   TurkeyArena > Lise Dersleri > Türkçe-Edebiyat

Türkçe-Edebiyat Türk Edebiyatı

Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları

Türkçe-Edebiyat icinde Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları konusu , Cümlede Anlam (Tümcede) Anlam Test Soruları ve Cevapları-1 1. Ancak başkalarının gözüyle kendimize bakarsak eksikliklerimizi görebiliriz. Bu görüşü savunan bir kişiden, aşağıdakilerin hangisini söylemesi beklenmez? a) İnsan kendini değerlendirirken tarafsız ...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-02-2010, 03:37 PM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 25
Mesajlar: 14.059
Sponsor Bağlantılar
Standart Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları


Sponsor Bağlantılar


Cümlede Anlam (Tümcede) Anlam Test Soruları ve Cevapları-1
1. Ancak başkalarının gözüyle kendimize bakarsak eksikliklerimizi görebiliriz.

Bu görüşü savunan bir kişiden, aşağıdakilerin hangisini söylemesi beklenmez?

a) İnsan kendini değerlendirirken tarafsız kalamaz.

b) İnsan eleştiriye açık olmalıdır.

c) Kusursuz insan olmaz.

d) Kendini tanımayan insan başkasını tanıyamaz.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir anlatım vardır?

a) Göreceksiniz, bu maç berabere bitecek.

b) Kutuplardaki buzların erimesiyle denizlerin seviyesi yükseliyor.

c) Yaşamın temelinde, karşılıklı sevgi ve saygı vardır.

d) Beyaz, diğer renklerden güzeldir.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde söyleyenin duygusu söz konusudur?

a) Ninem, dedemin iyi bir sanatçı olduğunu söylerdi.

b) Kar yağınca kuşlar beslenmek için yiyecek bulmakta zorlanıyormuş.

c) Çocuklar bir araya gelip öğretmenlerini ziyarete gittiler.

d) Bahar gelince doğanın canlanması, her tarafın çiçeklerle dolması ne güzel.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, aynı işin birden fazla yapıldığı anlamı çıkarılamaz?

a) Bu kitabı tekrar okuyacağım.

b) Bu yıl da sınıfını takdirle geçmiş.

c) Bizim takım yine kazandı.

d) Kütüphaneye bugün de gittik.


7.
1. Güneş mesaisini bitirmiş, arklardaki sular parlamaz olmuştu.

2. Etrafı kapatan dik, sivri dağlar duman ve bulut sarılı kocaman başlarını birbirine dayayarak çoktan uykuya varmışlardı.

3. Evler, kayaların gölgesine sığınmış, sabahı beklemekte karanlıkta fısıldaşarak.

4. İnsanlar bir an önce evlerine dönme telaşı içinde hızlı hızlı yürümekte.

Yukarıdaki cümlelerin hangisinde mecazlı anlatım yoktur?

a) 1 b) 2 c) 3 d) 4


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tanımlama yapılmıştır?

a) Öğretmen, öğrencilerine örnek olmalıdır.

b) Öğretmen, öğrencilerin her sorunu ile ilgilenir.

c) Öğretmen, öğrencilerini her alanda yetiştiren kişidir.

d) Öğretmen, öğrencilerini topluma yararlı fertler olarak yetiştirir.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde söyleyenin duygusu söz konusu değildir?

a) Bu küçük ve sevimli kent, gezginlerin yüreklerine bir Ege sıcaklığı veriyor hala.

b) Kent, Ege’nin tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor.turkeyarena.com

c) Kentin tarihi kalıntılarının çoğundan görünür bir iz kalmamıştır.

d) Kentin o güzelim ahşap binalarının bulunduğu dar sokaklarından geçtik.


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisi kanıtlanabilirlik bakımından ötekilerinden farklıdır?

a) Köyler kasabalara göre daha küçük yerleşim yerleridir.

b) Köyümün insanları cana yakındır.

c) Köylerin büyülü bir havası vardır.

d) Köyde rüzgar bir başka eser, yağmur bir başka yağar.


CEVAP ANAHTARI
1.d 2.b 5.d 6.a 7.d 8.c 9.c 10.a





RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 09-02-2010, 03:40 PM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 25
Mesajlar: 14.059
Standart Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları-2

1. “Bu kitap çok güzel ama …” cümlesinin sonuna aşağıdakilerden hangisi getirilirse cümlede bozulma olur?

a) oldukça pahalı.

b) son baskısı da tükenmiş.

c) şimdi alamayız.

d) benim de var.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru sormaktan çok, bilinen bir şeyi vurgulamak söz konusudur?

a) Ne yapacağınıza karar verebildiniz mi?

b) Bu yıl ürünün kalitesi nasıl?

c) Hangimiz seyahat etmeyi sevmeyiz?

d) Kiminle görüşmeyi düşünüyorsunuz?


3.
1. güneşli

2. neşeli

3. yüz

4. bir

5. hava

6. gibidir

Yukarıdaki sözcüklerle anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulursa sıralama nasıl olur?

a) 2, 4, 5, 1, 3, 6

b) 1, 3, 2, 4, 5, 6

c) 2, 4, 3, 1, 5, 6

d) 1, 4, 3, 2, 5, 5


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir anlatım vardır?

a) Yağmur yağdı mı her taraf toprak kokar.

b) Onlar benden çok size inanırlar.

c) Yüzünde derin bir yara izi vardı.

d) Gazeteler yazım yanlışlarıyla doludur.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “yakınma” söz konusudur?

a) Zaman mı kaldı bunları yapmaya?

b) Hangi gün, zamanında geldi ki?

c) Odanı hiç düzenli görmeyecek miyim?

d) Bu sözle, düşündürmeyi mi amaçladınız?


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin sürekliliğinden söz edilemez?

a) Onu tanırım, arkadaş gezilerinden hoşlanmaz.

b) Geceleri yatmadan önce kitap okur.

c) Söylerim, toplantıdan sonra seni arar.

d) Sporla ilgili izlenceleri kaçırmaz.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kavram, açıklamasıyla birlikte verilmemiştir?

a) Harcamalarda gelir gider dengesi gözetilmelidir.

b) Harcamanın yerinde ve ölçülü yapılması tutumluluktur.

c) Zorunlu durumlarda harcamadan kaçınılması cimriliktir.

d) Gereksinim dışı her harcama savurganlıktır.


9. Atasözleri, çoğu zaman gerçek anlamları dışında, benzetmeli bir anlam taşırlar.

Aşağıdaki atasözlerinden hangisi bu açıklamaya uygun düşmez?

a) Mum dibine ışık vermez.

b) Adamın iyisi iş başında belli olur.

c) Meyveli ağacı taşlarlar.

d) Ağır kazan geç kaynar.


10. “Şiirde anlam aramak doğru değil, diyorlar; bana göre de tam tersi …” cümlesi aşağıdakilerden hangisiyle sürdürülemez?

a) şiir anlamıyla güzeldir.

b) anlamsız şiir, şiir değildir.

c) anlamsız şiir yoktur.

d) şiirde anlam aranmaz.


CEVAP ANAHTARI
1.d 2.c 3.c 4.b 5.b 6.c 7.a 9.b 10.d
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 03:43 PM   #3 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 25
Mesajlar: 14.059
Standart Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları-3

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir görüş ileri sürülmemiştir?

a) Çok çalışmasına karşın başarılı olamadı.

b) Gelir dağılımındaki adaletsizlik giderilmelidir.

c) Ona güveniyorsunuz ama size yardım edemez.

d) Yaşanan olaylardan ders almak gerekir.


2.
1. aynı şeyleri

2. başkalarının düşüncelerini

3. dinleyerek de

4. okuyarak

5. yapabiliriz

6. nasıl öğreniyorsak

Yukarıdaki sözcük ve sözcük gruplarıyla anlamlı bir cümle oluşturmak için sıralama nasıl olmalıdır?

a) 2, 6, 3, 1, 4, 5

b) 1, 3, 5, 6, 4, 2

c) 2, 4, 6, 1, 3, 5

d) 3, 5, 1, 2, 4, 6


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birinci cümle, ikincinin nedeni durumundadır?

a) O arabayı sakın alma; çünkü gerçekten pahalı.

b) Akşam için güzel bir yemek yapalım.

c) Ahmet Bey rahatsızlanmış, bu yüzden derlerinize ben gireceğim.

d) O kesinlikle bizimle gelemez; annesinden korkar.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir “önyargı” söz konusudur?

a) Onun, yaşama bakışına, yaşamı algılayış biçimine herkes gibi ben de hayranım.

b) Yıllar sonra anladım ki babam aslında oldukça merhametli bir insanmış.

c) Oturup, hayatımı gözden geçirdim ve kendime yeni bir dünya kurdum.

d) Bu büyük eve taşınsan da eski sakin yaşamını hep özleyeceksin.

e) Köşesinde yayımladığı okur mektuplarıyla sorunlara çözüm arıyor.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç ilgisi yoktur?

a) Bilim adamları bitki ve hayvan türlerine ilişkin bilgi toplamak için fosilleri incelerler.

b) Granit çok sert ve dayanıklı olduğu için bina yapımında kullanılır.

c) Uçaklar karanlıkta görülebilmeleri için ışıklarla donatılmışlardır.

d) Tüm canlılar gelişmek için minerallere gereksinimi vardır.

e) Gökbilimciler uzayın derinliklerini görebilmek için uzay teleskopunu kullanırlar.


6. İş çıkışında bazen o kadar bezgin olurdu ki bir yakınını uzaktan gördüğünde sırf hal hatır sorma külfetine katlanmamak için…

Bu cümle aşağıdakilerin hangisi ile sürdürülemez?

a) onu görmezlikten gelirdi.

b) yolunu değiştirirdi.

c) acelesi varmış gibi yapardı.

d) doğrudan konuya girerdi.

e) başını eğer, geçer giderdi.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde önerinin gerekçesi belirtilmemiştir?

a) Sessiz olun; çocuk uyanacak.

b) Sesiz olun; komşular şikayete gelir yine.

c) Sessiz olun, uslu uslu oturun.

d) Sessiz olun, apartmanı ayağa kaldırıyorsunuz.

e) Sessiz olun, başım ağrıyor.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yoktur?

a) Bu şehir diğer şehirlerden farklı bir yapıya sahip.

b) Şehrin merkezinde yeni yapılar, kenar mahallelerde eski yapılar hakim.

c) Mevlana’nın manevi havası bütün şehri etkisi altına almış.

d) Şehrin insanları farklı; yaşlı kesim cana yakın, samimi; gençler ise insanlıktan öte, kendilerine ait dünyalar kuran ve oralarda yaşayan tipler.

e) Bizim yörenin insanı da, şehir yapısı da muhteşemdir, başka yerde bulmanız mümkün değildir bu güzelliği.turkeyarena.com


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir önyargı vardır?

a) Bu çocuğun sınavı kazanacağını tahmin etmiş miydin?

b) Bize orta yaşlı bir amca yardım etmişti yolculuk sırasında.

c) Bu oyunu izlemedim; ama beğenileceğini sanmıyorum.

d) Onu karşımda görünce çok şaşırdım.

e) Ne yazık ki bu işi yapmak için geç kalmıştım.


10. Sanat aleminde boynuzun kulağı geçtiği çok görülmüştür; yani…

Bu cümle aşağıdakilerin hangisi ile sürdürülürse anlamlı bir bütün oluşmaz?

a) kimi sanatçılar, vaktiyle etkilendikleri sanatçıları gölgede bırakmıştır.

b) usta çırak ilişkisi zamanla tersine dönmüştür.

c) sanatçı, başlangıçta taklit ettiklerinden daha özgün yapıtlar verebilmiştir.

d) kimi sanatçı, yararlandığı birikimi sonradan inkar etmiştir.

e) sanatçı, üstat kabul ettiğini bile aşabilmiştir.


CEVAP ANAHTARI
1.a 2.c 3.c 4.d 5.b 6.d 7.c 8.c 9.c 10.e
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 03:45 PM   #4 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 25
Mesajlar: 14.059
Standart Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları-4

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisi öznel bir yargı değildir?

a) Onun şiirlerini okuyunca, yarınlara büyük bir özlem duyuyor insan.

b) Yazar, eserinde düşüncelerini söyleşi tarzında anlatmış.

c) Çocukluk günlerini bir daha yaşamak istemeyen insan yoktur.

d) İnsan, okulundan ayrı kaldığında onun değerini iyi anlar.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde söyleyenin kişisel düşüncesi söz konusudur?

a) Öyküdeki kişilerin ikisi kadın, ikisi erkektir.

b) Romanın sonunda kahramanlar evleniyor.

c) Kitaptaki ilk öykünün konusu şehir hayatıdır.

d) Yazarın okuyucuyu etkileyen bir anlatımı vardır.


3. Hangi cümlede sebep – sonuç ilişkisi yoktur?

a) Haber vermeden buradan ayrıldı.

b) Çok uyumaktan gözleri şişti.

c) Neredeyse açlıktan bayılacaktı.

d) Sevincinden hoplayıp zıpladı.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gerçekleşmiş bir durum söz konusudur?

a) Havanın nasıl olacağını bilemezsin.

b) Hedefimize bir an önce ulaşmalıyız.

c) Sınav sorularının bir kısmını yanıtlandıramadı.

d) Güzel bir tatil yapmayı düşünebiliriz.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişisel görüş söz konusudur?

a) Roman, edebiyatımıza Batı’dan gelmiş bir türdür.

b) “Yaban”, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun bir eseridir.

c) “Eylül”, psikolojik roman türüne girer.

d) “9. Hariciye Koğuşu”, Peyami Safa’nın en güzel eseridir.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “abartma” vardır?

a) Arkadaşım çok güçlüydü.

b) Ulaşımda, ses hızını aşan teknolojiler geliştirildi.

c) Bir fıkra anlattı ki güle güle öldük.

d) Deniz sabah saatlerinde çarşaf gibiydi.


7. “Komşularımız bugün bahçelerine çim ektiler.”

Cümlesinde geçen aşağıdaki sözcüklerin hangisinden sonra “de, da” getirilirse aynı işin başkaları tarafından da yapılmış olduğu anlaşılır?

a) komşularımız

b) bugün

c) bahçelerine

d) çim


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmamıştır?

a) Antalya o zaman da bir liman kentiydi.

b) Meydana gelen en şiddetli sarsıntı budur.

c) Çocukların tümü cılız ve hastalıklıydı.

d) Babanı biraz daha yaşlanmış gördüm.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin anlamında “kesinlik” yoktur?

a) Dersine iyi çalıştığı için yüksek not aldı.

b) Konuşmaya başladı mı susmak bilmez.

c) Sensiz çalışmaya başlamayabilir.

d) Yapacağı işi bitirmeden bırakıp gitmiş.


10.
1. ölüm

2. vardır

3. hürriyet

4. çöküş

5. memlekette

6. ve

7. olmayan

Yukarıdaki kelimelerle anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulursa sıralama nasıl olur?

a) 3, 7, 5, 4, 6, 1, 2

b) 1, 7, 5, 3, 6, 4, 2

c) 5, 7, 4, 6, 1, 3, 2

d) 3, 6, 4, 7, 5, 1, 2


CEVAP ANAHTARI
1.b 2.d 3.a 4.c 5.d 6.c 7.a 8.c 9.c 10.a
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 03:49 PM   #5 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 25
Mesajlar: 14.059
Standart Cümlede Anlam–Tümcede Anlam Test Soruları ve Cevapları-5

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden – sonuç ilişkisi yoktur?

a) Söylediklerimi dinlemediniz, gücendim.

b) Dün sinemaya gitmek istedim, gidemedim.

c) O kadar yalvardı ki, sonunda kabul ettim.

d) Konuşmalarımı duydu da ondan seviniyor.

e) Hasta olduğumdan okula gidemedim.


2. Aşağıdakilerden hangisi öznel bir anlatım özelliği taşır?

a) Tropikal bölgeler bol yağış alır.

b) Kutuplara gittikçe bitki örtüsü değişir.

c) Türkiye orta kuşaklarda yer alır.

d) Dünyanın dörtte üçü sularla kaplıdır.

e) Dağa tırmanmak apayrı bir zevktir.


3. “Yarın işe gideceksiniz, erken yatmalısınız.”

Cümlesindeki yargıların birbirleriyle ilgisi hangisinde görülmez?

a) Biraz kredi bulsam işe girişeceğim.

b) Bir arabam var, her yeri dökük.

c) Bizi tanıdı ki selam verdi.

d) Çocuklar yollara düştü, okul açıldı.

e) Yüksel ki yerin bu yer değildir.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, neden belirtilmemiştir?

a) Uğramam evlerinin semtine, çok kırıldım.

b) O burada yalnız kalamaz, korkar.

c) Aramadığın için sana darılmış.

d) Bir de baktım ki borular patlamış.

e) Ödemede geciktiğim için üzgünüm.


5. Köküne sar, beni, yeşert ey söğüt

Değirmen, değirmen beni de öğüt

Verilen dizelerdeki buyruk, cümleye nasıl bir anlam katmıştır?

a) Yalvarma, yakarma

b) Alay, küçümseme

c) Önemsemezlik

d) İstek, dilek

e) Acıma


6.
1. yapıtını gece boyunca okuyup yuttuktan sonra, vakit geçirmeme olanak yoktu.

2. düşüncelerimi belirtmek için hemen yazmaya koyuldum.

3. öncelikle şunu söyleyeyim.

4. bugünkü edebiyatta bu güçte bir yapıtla karşılaşmadım.

5. günümüzün yazarları arasında hiç kimse, ne ben ne de bir başkası, böyle bir şey yazmayı başaramadı.

Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangisinde “karşılaştırma” söz konusudur?

a) 1 – 2

b) 1 – 4

c) 2 – 3

d) 3 – 4

e) 4 – 5


7. “ne…ne” bağlacı aşağıdakilerin hangisinde farklı anlamda kullanılmıştır?

a) Ne geldi, ne bir haber gönderdi.

b) Onu ne sen, ne ben anlayabildik.

c) Ne temiz, ne güzel bir kentti, değil mi?

d) Ne dedin, ne demedin bilmiyorum.

e) Ne çok, ne az konuşurdu.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de” bağlacı, bulunduğu cümleye diğerlerinden farklı anlam katmıştır?(turkeyarena.com)

a) Söze başlarken de heyecanlıydı.

b) Sözünü bilir de konuşurdu.

c) Yoldayken de titriyor duruyordu.

d) İşi bitirirken de endişeliydi.

e) Konuyu okurken de düşünceliydi.


9. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde olumsuzluk söz konusu değildir?

a) Bu insanlara gel de güven.

b) Olayı açıklamayacağına inan.

c) Artık, okuldan çıkabilirsen çık.

d) Konuya yabancı olmaz mı?

e) Seni hiç anladı mı ki…


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisi nesnel bir anlatım değildir?

a) Uzun dalları, kısa dallardan ayırdı.

b) Taşlı yol, yağmur sularıyla kaplanmıştı.

c) Yaşlı adam, soluk soluğa içeri girdi.

d) Çevresindekilerin yüzünde alaycı bir gülümseme vardı.

e) Açık pencereden içeri yağmur damlaları düşüyordu.



CEVAP ANAHTARI
1.b 2.e 3.b 4.d 5.a 6.e 7.c 8.b 9.b 10.d
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cumlede anlam test , tumcede anlam test , cümlede anlam test , tümcede anlam test
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümle Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Kpss B Grubu 2 26-09-2011 09:46 PM
Cümlede Anlam Test Soruları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 1 04-03-2011 06:34 PM
Paragrafta Anlam Test Soruları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 0 26-01-2011 02:23 PM
ÖSS Çıkmış Cümlede Anlam Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 1 18-01-2011 04:26 PM
Cümlede Anlam Soruları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 2 16-01-2011 07:17 PM


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:32 AM .


Powered by: vBulletin Version 3.8.8 (Türkçe)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Türkçeye: ot-gu tarafından çevrilmiştir.
Copyright © 2007-2013 , TurkeyArena , All Rights Reserved

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletişim linki vasıtası ile bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır.

Enable Top Statistics