Patlıcanın Özellikleri

Konusu 'BağBahçe' forumundadır ve Seçkin tarafından 3 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Seçkin

    Seçkin New Member



    Patlıcanın Özellikleri
    Patlıcan mor renkli bir sıcak iklim meyvesi'dir. Düşük sıcaklığa karşı dayanıksızdır. Patlıcanın anavatanı Hindistan’dır. Yayılışı Hindistan’dan Afrika’ya doğru olmuştur. Avrupa’ya 16. yy. da İspanyollar tarafından getirilmiştir.

    Tropik bölgelerde çok yıllık bitki özelliği gösterirken bu kuşağın dışındaki iklim kuşaklarında tek yıllıktır. Birçok çeşidi vardır. Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.

    Patlıcanın Faydaları: Basura iyi gelir. Kansızlığı giderir. Kalp çarpıntısını giderir. Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanması ve ağrısını keser. Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Patlıcan, istemsiz kas kasılmalarını önleyen maddeler içermektedir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Patlıcan, içerdiği yüksek orandaki lifiyle pekliğe (hazımsızlığa) iyi gelir.

    Patlıcan Nasıl Kullanılır? Patlıcan normalde acı bir besin olduğu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acılığı giderilir. Patlıcan lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür.

    Uyarı: Cilt hastalıkları, şeker, mide bağırsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlar patlıcan yememelidir.
     



Sayfayı Paylaş