Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır, Hazırlanır, Demlenir

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 29 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. elif

    elif Moderator



    Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır
    Kuşburnu çayı yapmak için taze veya kurutulmuş bir avuç kuşburnunu yıkayıp süzün. 4-5 su bardağı temiz su ile ateşe koyun. Kısık ateşte, meyve özünü suya verinceye kadar üstü kapalı olarak kaynatın. Üstüne biriken köpük veya kefi alıp atın, tüyleri burada birikmiş olur. Kuşburnu çayının rengi pembe olmaz, poşette satılan boyalı çaylara bakmayın. Kaynattıkça koyu portakal rengini alır. İnce tel süzgeçten süzerek sıcık sıcak için.
     



Sayfayı Paylaş