Kiraz Yaprağının Faydaları

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 24 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

  1. elif

    elif Moderator



    Kiraz Yaprağının Faydaları Nelerdir

    Kirazda A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, sodyum, kireç, çinko ve demir mineralleri bulunur.

    Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Kabızlığı giderir. Susuzluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Kabukları ishali keser. Karaciğer şişliğine iyi gelir. Safra akışını normale döndürür. Böbrek kumu ve taşı varsa döker. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Çiçekleri göğsü yumuşatır ve öksürüğü giderir. Böbreklerde kum ve taşların oluşumunu önler. Kanı temizler ve sivilce gibi cilt sorunlarını önler. Böbreklerin etkili bir şekilde çalışmasına yardım eder. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Damar sertliğine, romatizma, gut hastalığı ve dizanteriye iyi gelir. Nikris, damar sertliği ve mafsal kireçlenmesinde faydalıdır. Ayrıca kirazın bir diğer özelliği de çok iyi bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olmasıdır.

    Kirazın meyvesinin dışında çiçekleri, sapları ve yaprakları da kullanılır. Sapları kurutulduktan sonra kaynatılıp çay yapılırsa idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kiraz çiçeği kaynatılıp suyu içilirse nezleye ve öksürüğe iyi gelir. Kiraz suyu derideki kırışıklıkları gidermekte etkilidir. Pembe kiraz ezilerek yıpranmış ciltlere maske yapılabilir.

    Kabuğu peklik verici ve ateş düşürücüdür. Bunun için ağacın gövde ya da dallarının kabuğu soyulup kaynatılarak dekoksiyonu yapılır ve içilir.

    Yapraklan müshildir. Kaynar suya daldırılan yaprakların demlendirilmesiyle hazırlanan infüzyonu içilir.

    Çiçekleri göğsü yumuşatır ve öksürüğü geçirir. Bunun için ağacın çiçekleri kaynar suya daldırılıp demlendirilerek yapılan infüzyonu içilir.turkeyarena Bunun için 15 - 20 gr kadar kiraz çiçeği bir litre suda 15 dakika haşlanmalıdır.
     



Sayfayı Paylaş