Erik Marmelatı Nasıl Yapılır

Konusu 'Mutfak Bölümü' forumundadır ve Pelin tarafından 2 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. Pelin

    Pelin Super Moderator



    Erik Marmelatı
    Malzemeler:

    • 1 kilo erik,
    • 1 kilo toz şeker,
    • 2 çorba kaşığı limon suyu,
    • 1 bardak su.
    Hazırlanışı:
    Erik yıkandıktan sonra, çekirdekleri çıkarılmadan kev*girde ezilir.Tencereye konur, şeker ve su ilave edilir.Orta hararetli ateşte, kıv***** gelinceye kadar “karıştıra karıştıra” pişirilir.Sıçramalar başlayınca limon suyu konur. 3-4 taşım daha kay*natıldıktan sonra ateşten indirilir.Soğumadan kavanozlara doldurulur. Soğuduktan sonra ağzı ka*patılıp serin bir yerde saklanır.
    [​IMG]
     



Sayfayı Paylaş