Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır

Konusu 'Mutfak Bölümü' forumundadır ve Pelin tarafından 31 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Pelin

    Pelin Super Moderator



    Ceviz Reçeli
    Malzemeler:

    • 50 adet ceviz​
    • 1 ya da 1.5 kg şeker​
    • 8 su bardağı su​
    • 1 limon suyu​
    • Küçük parça kabuk tarçın​
    • 10 adet karanfil​
    • 1 avuç kireç​
    Hazırlanışı:
    Cevizler henüz kabuğu sertleşmeden toplanmalıdır.Bu da genellikle haziran ayı içi demektir.Cevize kürdan batırdığınızda kolayca batıyorsa ve içinden su gelmiyorsa toplamaya uygun demektir.Asıl maraton bundan sonra başlıyor.Cevizlerin üst kabukları tek tek traşlanır ve bol su dolu bir kaba atılır.1 gece bekletilir.Bu arada eldiven giymeyi unutmayın sakın.Ellerinizi boyarsa 15 günden önce rengi gitmiyor.

    6 - 7 gün boyunca her sabah suyu değiştirilerek bol suda bekletmeye devam edilir. Sürenin sonunda bir tülbentin içine 1 avuç kireç konur ve 1- 2 saat kireçli suda bekletilir.

    Cevizler durulandıktan sonra tekrar su dolu tencereye alınır ve 5 dakika kaynadıktan sonra suyu süzülür.Eğer hala sertse duru suda tekrar kaynatılır ve su süzülür.Cevizlerin hepsi ince bir çatal ucu ile delinir.10 tanesine karanfil batırılır.Üzerine şeker dökülür ve yarım çay bardağı kadar su eklenip kaynatılır.1-2 dakikada kabuk tarçın eklenerek kaynatmaya devam edilir.En sonunda sıkılmış limon suyu konup 1-2 dakika daha kaynatılır.Soğuduktan sonra kavanoza konup ağzı sıkıca kapanır ve serin bir yerde bekletilir.
    [​IMG]
     



Sayfayı Paylaş