Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve RüzGaR tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR

    RüzGaR Super Moderator



    Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları ve Cevapları
    1- I. Mantar

    II. Eğrelti otu

    III. Öglena

    IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)

    Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz?

    A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV



    2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp

    Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır?

    A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV



    3- I- 5 C ‘ lu şeker

    II- Fosfat

    III- Organik baz

    Yukarıdakilerden hangileri DNA ve RNA arasında farlılık göstermez?

    A. Yalnız I B . Yalnız II C. I- III D. II-III



    4- I – YY yy II – YY Yy III - Yy Yy

    Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez?

    A. Yalnız I B. Yalnız III C. I – II D. II – IIII



    5-Eşey hücresinde 10 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur?

    A. 10 B. 20 C. 40 D. 5



    6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında, sigara diğerlerine göre daha az etkilidir?

    A. Akciğer kanseri B. Gırtlak kanseri C. Nefes borusu kanseri D. Karaciğer kanseri



    7- 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde 300 adet timin bulunduğuna göre toplam hidrojen bağı sayısı kaçtır?

    A. 2450 B.2400 C. 2350 D. 2300



    8- I. Fetüs

    II. Yumurtalık

    III. Döl yatağı

    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır?

    A. Yalnız I B. Yalnız II C. II – III D. I-III



    9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez?(turkeyarena.net)

    A. Tırnakları oluşur B. Kalbi oluşur C. Bir cm. boyuna ulaşır D. Kol ve başı vardır



    10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur?

    A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.

    B. İğ iplikleri kaybolur

    C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir

    D. Çekirdek zarı yeniden oluşur



    Cevap Anahtarı
    1-D 2-D 3-B 4-B 5-B 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C
     



Sayfayı Paylaş