Armut Reçeli Nasıl Yapılır

Konusu 'Mutfak Bölümü' forumundadır ve Pelin tarafından 27 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Pelin

    Pelin Super Moderator



    Armut Reçeli
    Malzemeler:

    • 1kg. Armut
    • 1 kg toz şeker
    • 750gr Su
    • 1 adet limonun suyu
    Hazırlanışı:
    Manavdan, pazardan aldığınız veya bahçeden topladığınız elmaları bol suda iyice yıkayın.Armutların kabuklarını soyun, 6 eşit parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkartın.Bir kilogram armut için 600 gram su kaynatılır yaklaşık 3 su bardağı Kaynattığınız armutları tencereden kepçe yardımı ile çıkartın. 750gr suya 1 kg toz şekeri ilave edin ve kaynatarak şurup yapın.Armutları hazırlamış olduğunuz şurup içerisine atın ve kıv***** gelene kadar kaynatın.Kıvama gelmesinden sonra ocaktan almaya çok az zaman kala limonun suyunu ilave edin.Yaklaşık olarak 2 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan indirin.Afiyet olsun
    Not:Oktay Usta Tarifi
    [​IMG]
     



Sayfayı Paylaş