Ardıç Çayının Faydaları, Ardıç Çayı Nasıl Yapılır

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 27 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. elif

    elif Moderator



    Ardıç Çayının Faydaları, Ardıç Çayı Nasıl Yapılır
    Romatizma, gut hastalığı, siyatik ve lumbago gibi rahatsızlıklara karşı etkin yararları vardır. Ardıç çayı, akciğer ve solunum yolları üzerinde olumlu sonuçlar verdiği gibi, uyku verici etkinliği de bulunmaktadır.

    Yapılışı: Ardıç meyvesi rendelenerek çilekle birlikte ezilir. Üç tutam ardıç karışımı, birer tutam börülce ve ebegümeci on beş dakika suda kaynatılarak elde edilen çay şekerle tatlandırılıp yemeklerden sonra bir bardak içilir.

    Ardıç meyvesinin yaprakları kaynatılır ve balla tatlandırılarak içilirse mide ağrısına, gastrite, öksürük ve bronşite iyi gelir. 40 gr. ardıç tohumu 1 lt. suda kaynatır ve sabah akşam birer bardak olmak kaydıyla içilir.

    Hafifce dövülmüş meyvelerinden 1 çoba kaşığı 400 gr. kaynayan suya atılarak su ateşten indirilir. 2 saat demlendirilerek günde 4 defa yemeklerden önce içilir.

    Uyarı: Uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanılması böbreklerde tahriş yapabilmektedir. Böbrek rahatsızlığı olan kişiler ve hamile kadınların uzman hekim kontrolünde kullanılması gerekmektedir.
     



Sayfayı Paylaş