Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Yapılır, Hazırlanır

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 25 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. elif

    elif Moderator



    Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Yapılır
    Çubuk tarçın
    1,5 yemek kaşığı toz şeker
    2 bardak su

    Hazırlanması: Derin bir tavaya tarçınları koyup üzerine şekerini ve suyunu ilave edip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20-25 dk kadar kaynatmaya devam edin. Bu süre sonunda yoğun bir rengi ve tadı olacaktır. Altını kapatıp soğuttuktan sonra cam bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.

    Ayrıca kaynamanın sonlarına doğru karanfil atılarak ta değişik bir tat elde edilebilir Sonra bu demden içeceğiniz bardağın yarısına veya 1/3 ne koyup (eğer dem soğuksa kullanacağınız miktarı cezvede ısıtın) üzerini kaynar su ile tamamlayarak afiyetle içebilirsiniz. İçerisine şeker yerine bir kaşık bal ilave edilerek de içilebilir.
     



Sayfayı Paylaş