TurkeyArena
TurkeyArena | Sayfanızı Da Tanıtın

Geri git   TurkeyArena > KPSS > KPSS Hazırlık > Kpss B Grubu

Kpss B Grubu Kpss Matematik, Türkçe, Coğrafya, Tarih, Vatandaşlık Bilgisi notları, testler ve çıkmış sorular.

Cumhuriyet Dönemi-İnkılaplar (Kpss) Test Soruları ve Cevapları

Kpss B Grubu icinde Cumhuriyet Dönemi-İnkılaplar (Kpss) Test Soruları ve Cevapları konusu , Cumhuriyet Dönemi-İnkılaplar (Kpss) Test Soruları ve Cevapları 1. TBMM'nin 1 Kasım 1922’de saltanatı kaldırması üzerine sadece halife unvanı kalan Vahdettin ülke/i terk edince Abdülmecit TBMM tarafından halife seçildi. Meclis, Abdülmecit'ten ...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-01-2009, 12:25 PM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.012
Sponsor Bağlantılar
Standart Cumhuriyet Dönemi-İnkılaplar (Kpss) Test Soruları ve Cevapları


Sponsor Bağlantılar


Cumhuriyet Dönemi-İnkılaplar (Kpss) Test Soruları ve Cevapları
1. TBMM'nin 1 Kasım 1922’de saltanatı kaldırması üzerine sadece halife unvanı kalan Vahdettin ülke/i terk edince Abdülmecit TBMM tarafından halife seçildi. Meclis, Abdülmecit'ten "Halife" dışında unvan kullanmamasını istedi.

Bu bilgiler,

I. Halifelik, saltanatın kaldırılmasından sonra da devam etmiştir.

II. TBMM, en üstün otorite olduğunu kanıtlamıştır.

III. Halife devlet ve din başkanlığı görevini birlikte yürütmektedir.

IV. Son Osmanlı padişahı Vahdettin'dir

gibi yargılardan hangilerine kanıt olarak gösterilebilir?

A) I ve III B) II ve III C) III ve IV

D) I, II ve III E) I, II ve IV


2. Milli Mücadele döneminde yeniTürk devleti kurulurken cumhuriyetin resmen ilanı daha sonraya bırakılmıştır.

Bu durumun nedeni olarak, aşağıdakilerden hangisi savunulabilir?

A) Milli mücadeleyi başarıya ulaştırarak bağımsızlığı sağlamak

B) Siyasi partilerin kurulmasını beklemek

C) Halkın cumhuriyet yönetimine uyum sağlamasını beklemek

D) Milletvekillerinin cumhuriyet rejimine uyum sağlamasına zaman vermek

E) Güçler birliği esasını benimsemek


3. Cumhuriyetin ilanı ile aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir?

A) Rejimin adının konulması

B) Çok partili döneme geçilmesi

C) Devlet başkanlığı sorununun çözülmesi

D) Hükümet kurulmasının kolaylaşması

E) Meclis hükümeti sisteminden kabine sistemine geçilmesi



4. Cumhuriyetin ilan edilmesi Kurtuluş Savaşı süresince yürütülen yönetimin adının verilmesiydi. Yani var olan bir sistemin sadece adı konmuş oluyordu.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de cumhuriyetin ilan edilmesinin gerekçelerinden biri olarak gösterilemez?

A) Hilafetin kaldırılması

B) TBMM'nin açılması

C) Saltanatın kaldırılması

D) Egemenliğin milletin eline geçmiş olması

E) Saltanat yönetiminin ülkenin sorunlarını çözmede yetersiz kalması



5. Mustafa Kemal, tarihte yaşanan olumsuz gelişmelerden sonuçlar çıkarmış ve Osmanlı Devletinin düştüğü hataları iyi değerlendirmişti.

Buna göre, Osmanlı Devleti'nde görülen aşağıdaki gelişmelerden hangisinin Mustafa Kemal'in orduyu günlük politikadan uzaklaştırma kararı vermesinde etkili olduğu söylenebilir?

A) Trablusgarp Savaşı

B) Mondros Ateşkesi'nin imzalanması

C) 31 Mart Olayı

D) Balkan Savaşları

E) II. Meşrutiyetin ilanı



6. Atatürk döneminde çok partili demokrasiye geçme denemeleri yapılmış, fakat başarılı olunamamıştır.

Çok partili döneme geçme girişimleri hangi amaca yöneliktir?

A) Devletçiliğin güçlenmesi

B) Laiklik anlayışının yerleşmesi

C) Halkın görüşlerinin meclise daha fazla yansıtılması

D) Halife yanlılarının çalışmalarının engellenmesi

E) Halkın bu konudaki isteklerinin yerine getirilmesi



7. Türkiye Cumhuriyeti döneminde;

- Çok partili döneme geçişin ilk denemesi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası Şeyh Sait Ayaklanması nedeniyle kapatılmıştır.

- Serbest Cumhuriyet Fırkası ise kuruluşundan kısa bir süre sonra, inkılap karşıtlarının toplandığı bir kurum haline gelince, kurucusu tarafından kapatılmıştır.

Bu bilgiler, aşağıdakilerden hangisine kanıt olarak gösterilebilir?

A) İngiltere'nin Türkiye'deki çok partili düzen çalışmalarını engellemek istediğine

B) Halkın inkılaplara karşı çıktığına

C) Lozan Antlaşması'nın koşullarına uyulmadığına

D) Halkta çok partili döneme geçiş için yeterli birikimin olmadığına

E) Mustafa Kemal'in cumhurbaşkanlığına tepki gösterildiğine



8. Aşağıdakilerden hangisinin, "Egemenlik kayıtsız-şartsız millete aittir." ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilen bir inkılâp olduğu savunulabilir?

A) Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesi

B) Meclis hükümeti sisteminden kabine sistemine geçilmesi

C) Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması

D) Soyadı Kanunu'nun çıkarılması

E) Türk Tarih ve Türk Dil Kurumları'nın kurulması



9. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de laik devlet düzenine geçişin ilk aşaması olarak kabul edilebilir?

A) Medreselerin kapatılması

B) Şer'iye Vekaleti'nin kaldırılması

C) Saltanatın kaldırılması

D) Hafta sonu tatilinin değiştirilmesi

E) Tekke ve zaviyelerin kapatılması



10. II. Mahmut döneminde yeniçeri ocağının kaldırılmasından sonra bektaşi tekkeleri de kapatıldı. Bu uygulamanın amacı, yeniçerilerin buralarda toplanarak çeşitli girişimlerde bulunmalarını engellemek idi.

Türkiye'de, Şeyh Sait Ayaklanmasından sonra yapılan aşağıdaki çalışmalardan hangisinin bu uygulama ile benzerlik taşıdığı savunulabilir?

A) Halifeliğin kaldırılaması

B) Medreselerin kapatılması

C) Medeni Kanun'un kabul edilmesi

D) Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kapatılması

E) Tekke ve zaviyelerin kapatılması



11. Aşağıdakilerden hangisinin halifeliğin kaldırılmasıyla ilgisi yoktur?

A) Tevhid-i Tedrisat Yasası'nın çıkarılması

B) Diyanet İşleri Başkanlığının kurulması

C) Medeni Kanun'un kabul edilmesi

D) Kabine sistemine geçilmesi

E) Şer'iye ve Evkaf Vekaleti'nin kaldırılması



12. Cumhuriyet döneminde görülen;

I. Halifeliğin kaldırılması

II. Medeni Kanun'un kabul edilmesi

III. Yeni Türk harflerinin kullanılması

IV. Türk Tarih Kurumu'nun açılması

V. Soyadı Kanunu'nun çıkarılması

gibi gelişmelerden hangileri, laik devlet düzenini gerçekleştirme amacına yönelik çalışmalar yapıldığının kanıtıdır?

A) I ve M B) II ve III C) III ve IV

D) IV ve V E) I, III ve V


CEVAP ANAHTARI
1. E 2. A 3. B 4. A 5. D

6. C 7. D 8. C 9. C 10. E

11. D 12. A




RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 22-01-2009, 12:27 PM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.012
Standart

1. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk açılan yüksek okulun hukuk mektebi olmasının amacı olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir?

A) Cumhuriyet ilkelerini benimseyen hukukçuları yetiştirmek

B) Yüksek öğrenimi teşvik etmek

C) Ankara'yı başkent yapmak

D) Ticaret kanunlarının hazırlanmasına yardım etmek

E) Anayasa hazırlıklarını tamamlamak



2. Medeni kanun ile yapılan yenilikler toplum hayatında önemli değişiklikler ortaya çıkarmıştır.

Aşağıdakilerden hangisi, Türk Medeni Kanunu'nun getirdiği yeniliklerden biri değildir?

A) Kadın erkek eşitliğinin kabul edilmesi

B) Kadınların her mesleğe girebilmesi

C) Ailede tek evliliğin kabul edilmesi

D) Boşanma hakkının kadınlara da verilmesi

E) Öğretim birliğinin sağlanması



3. 1931 yılında kurulan Türk Tarih Kurumu; çalışmalarında, Türk tarihini sadece Osmanlı ve Selçuklu dönemleriyle sınırlamamış, çok daha eski dönemlere giderek dünya tarihi çerçevesinde incelemeye özen göstermiştir.

Türk Tarih Kurumu'nun çalışmalarının,

I. Türklerin dünyanın en eski uluslarından biri olduğunu ortaya koymak

II. Türklerin tarihin akışında belirleyici olduğunu kanıtlamak

III. Asya uygarlığının oluşumunda Türklerin etkili olduğunu göstermek

IV. Anadolu'nun en eski halklarının Türk olduğunu kanıtlamak

gibi amaçlardan hangilerini gerçekleştirmeye yönelik olduğu savunulamaz?

A) I ve II B) Yalnız III C) II ve IV

D) Yalnız IV E) I, II ve III



4. 15 Temmuz 1921'de Ankara'da Milli Eğitim şurası toplandı. Aynı günlerde Yunan ordusu büyük kuvvetlerle Ankara'ya doğru saldırıya geçmişti.

Savaşın en sıkıntılı dönemlerinde eğitimle ilgili bir toplantının yapılması aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir?

A) Ordu için subay yetiştirildiğinin

B) Ülkenin gerçek kurtuluşunun eğitim alanında olacağına inanıldığının

C) Ankara'da yapılacak çalışmaların kontrol edildiğinin

D) Okuma-yazma oranının yükseldiğinin

E) Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edildiğinin



5. Tevhid-i Tedrisat Kanunu aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?

A) Tüm öğretim kurumlarının devletin kesin denetimine girmesidir.

B) Yabancı okulların kapatılması ile ilgili kanundur.

C) Medreselerin düzenlenmesi için çıkarılan kanundur.

D) Üniversitelerin açılması için çıkarılan kanundur.

E) Batı türü okulların açılmasına yönelik kanundur.



6. "Asırlardan beri kafalarımızı demir çerçeve içinde bırakıp duran, anlaşılamayan ve anlamadığımız işaretlerden kendimizi kurtarmalıyız. Milletimiz, yazısıyla, hafızasıyla bütün medeniyet aleminin yanında olduğunu gösterecektir."

Atatürk bu sözleri, aşağıdaki inkılaplardan hangisinin önemini ortaya koymaktadır?

A) Kılık kıyafet yasasının

B) Çok partili siyasal yaşamın

C) Yeni Türk harflerinin

D) Medeni hukuk sisteminin

E) Türk Tarih Kurumu'nun çalışmalarının



7. Atatürk'ün dil ile ilgili çalışmalarının ilk amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yazı dili ile konuşma dili arasındaki farklılıkları kaldırmak

B) Türkçe'yi yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmak

C) Türkçe'yi bilim ve kültür dili haline getirmek

D) Türk dilinin gelişmesini sağlamak

.E) Türkçe'yi yaratıcı işlek bir dil haline getirmek



8. Türkiye'de cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen inkılapların temel amacı, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmaktır.

Aşağıdakilerden hangisi bu amaca yönelik inkılaplardan biri olarak gösterilemez?

A) Mecelle yerine, Medeni Kanunun kabul edilmesi

B) Türkçe’deki yabancı kelimelere Türkçe karşılık bulunması

C) Şapka Kanunu'nun kabul edilmesi

D) Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kullanılmaya başlanması

E) Ağırlık ve uzunluk ölçülerinin değiştirilmesi



9. - Kişilerin devlet ile olan işlerinde karışıklık yaşanmasını engellemek

- Toplumda ayrıcalık belirtilerini ortadan kaldırmak amacıyla 1934'te bazı yasalar çıkarılmıştır.

Aşağıdakilerden hangisi, bu amaca yönelik uygulama veya kararlardan biri olarak gösterilemez?

A) Hoca, ağa, paşa gibi unvanların yasaklanması

B) Yabancı, ırk ve millet adlarının soyadı olarak alınmaması

C) Her ailenin Türkçe soyadı kullanması

D) Üstünlük belirten sözcüklerin soyad olarak kullanılmaması

E) Büyücülük ve falcılık gibi faaliyetlerin yasaklanması



10. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer devletlerle ekonomik ilişkilerinde kolaylık ve uyum sağlamak için yapılan çalışmalardan biridir?

A) Türk Tarih Kurumu'nun kurulması

B) Tekke ve zaviyelerin kapatılması

C) Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi

D) Ölçü ve tartı sisteminin değiştirilmesi

E) Cumhuriyetin ilan edilmesi



11. Türkiye'de cumhuriyet döneminde yapılan inkılaplardan bazıları şunlardır:

- Mayıs 1928'de rakamlar değiştirildi.

- Kasım 1928 tarihinde de harf değişikliği yapıldı.

- Kadınlara 1930 yılında belediye seçimlerine katılma hakkı verildi.

- 1934 yılında kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı.

Bu gelişme sürecine bakılarak, aşağıdaki değerlendirmelerden hangisi yapılabilir?

A) İnkılaplar aşama aşama gerçekleştirilmiştir.

B) Kadın haklarının sağlanması en önemli çalışmadır.

C) Harf inkılabının gerçekleştirilmesi zorluklarla karşılanmıştır.

D) Kadınlarla erkeklerin eşitliği ancak 1930 yılında kabul edilmiştir.

E) Seçim sisteminin düzeltilmesi harf inkılabından sonra olmuştur.



12. Ekonomik yönden batılı devletlerin sömürgesi haline gelen Anadolu'nun bu durumdan kurtarılması aşağıdakilerden hangisinin sonucudur?

A) Ticaret ve Sanayi Odalarının kurulması

B) Tarım Kredi Kooperatiflerinin kurulması

C) Kabotaj yasasının çıkarılması

D) Aşar vergisinin kaldırılması

E) Kapitülasyonların kaldırılması


CEVAP ANAHTARI
1. A 2. E 3. D 4. B 5. A

6. C 7. B 8. B 9. E 10. D

11. A 12. E
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-01-2009, 12:29 PM   #3 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.012
Standart

1. Mustafa Kemal yeni Türk devletinin yönetim şeklinin cumhuriyet olmasını sağlamak istiyordu.

Bu düşüncesini gerçekleştirmek ve cumhuriyeti ilan etmek için hangi fırsattan yararlanmıştır?

A) Saltanatın kaldırılması

B) Halifenin olumsuz tavır takınması

C) Mevcut anayasanın hükümet bunalımına neden olması

D) ikinci TBMM'nin inkılapçı yapısı

E) Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanması



2. Halifelik, saltanatın kaldırılmasından bir süre sonra kaldırılmıştır.

Halifeliğin saltanat ile birlikte kaldırılmamasının nedeni olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir?

A) Doğabilecek tepkileri engelleme düşüncesi

B) Halifelik ile cumhuriyet yönetiminin çelişmemesi

C) Halifeliğin siyasi bir işlevi olacağının düşünülmemesi

D) Halifelikten yararlanma düşüncesi

E) Halifelik ordusunun gücünden çekinilmesi



3. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nın kuruluş çalışmaları sırasında "Komutanların milletvekilliği yapamayacağı, halen mecliste görev yapan komutanların, milletvekilliği veya komutanlıktan birini tercih etmesi" kararı alındı..

Bu kararın amacı olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir?

A) Komutanlar arasındaki görüş farklılıklarına son vermek

B) Milletvekili sayısını azaltmak

C) Yeni partiler kurulmasını sağlamak

D) Demokratik düzene geçişi sağlamak

E) Ordunun aktif politikadan ayrılmasını sağlamak



4. Cumhuriyet'in ilanı ile gerçekleşen;

- Cumhurbaşkanı seçilmesi

- Kabine sistemine geçilmesi

- Anayasaya: Türkiye devletinin dini İslam, resmi dili Türkçe’dir." maddelerinin eklenmesi

gibi gelişmeler aşağıdakilerden hangisinin göstergesi olamaz?

A) Devlet başkanlığı sorununun çözümlendiğinin

B) Meclis hükümeti sisteminin sona erdiğinin

C) Ulusal egemenliğin gerçekleştiğinin

D) Laiklik anlayışının benimsendiğinin

E) Ulusal kültüre önem verileceğinin



5. Cumhuriyet döneminde yapılan,

I. Halifeliğin kaldırılması

II. Tekke ve zaviyelerin kapatılması

III. Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilmesi

gibi inkılaplar, aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirme amacına yöneliktir?

A) Devletçi ekonomi

B) Tek parti yönetimi

C) Laik devlet düzeni

D) Ulusal birlik

E) Halkın yönetime katılması



6. Bilgi : 1924 yılında kabul edilen yeni anayasada "Devletin dini İslam’dır." maddesi yer almıştır.

Durum : 1928 yılında yapılan düzenleme ile "Devletin dini İslam’dır." maddesi anayasadan çıkarılmıştır.

Bilgi ile durum birlikte değerlendirildiğinde aşağıdaki yargılardan hangisine varılabilir?

A) Din sosyal yaşamdan tamamen çıkarılmıştır.

B) Halifelik 1928 yılında kaldırılmıştır.

C) Dinin yönetim alanındaki etkisine son verilmiştir.

D) Dini kurumlar tamamen ortadan kaldırılmıştır.

E) İnanç özgürlüğü kısıtlanmıştır.



7. Atatürk bir konuşmasında; 'Toplumun bir yarısı, diğer yarısı ile eşit değilse, bilgisiz kalırsa o millet ilerleme imkânı bulamaz, geri kalır." demektedir.

Atatürk'ün bu sözünde vurguladığı eşitsizlik aşağıdakilerden hangisiyle ortadan kaldırılmıştır?

A) Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi

B) Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilmesi

C) Medreselerin kapatılması

D) Aşar vergisinin kaldırılması

E) Medeni Kanunu'nun kabul edilmesi



8. 'Tarih, bir milletin kanını, hakkını ve varlığını hiçbir zaman inkâr edemez."

Türk ulusunun dünya tarihindeki yerini doğru olarak belirlemek, batılıların yaydığı önyargılı bilgilere bağımlı kalmamak için, Atatürk döneminde aşağıdaki çalışmalardan hangisi yapılmıştır?(turkeyarena.com)

A) Anadolu'da arkeolojik çalışmaların yoğunlaştırılması

B) Türk Tarih Kurumu'nun açılması

C) Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi

D) Millet Mekteplerinin açılması

E) Misak-ı İktisadi’nin kabul edilmesi



9. Yeni Türk devletinde;

I. Hafta sonu tatilinin pazar gününe alınması

II. Unvan ve lakapların yasaklanması

III. Ölçü ve tartı sisteminin değiştirilmesi

IV. Kabotaj kanununun kabul edilmesi

V. Kılık-kıyafet inkılabının yapılması

gibi inkılaplardan hangilerinin, toplumdaki ayrıcalık belirtilerini ortadan kaldırma amacına yönelik olarak gerçekleştirildiği savunulabilir?

A) I ve III B) II ve V C) IV ve V

D) III ve IV E) II ve III



10. Aşağıdakilerden hangisi Türkçe’nin yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarılıp kendi öz yapısı içinde gelişmesini ve zenginleşmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir?

A) Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi

B) Maarif Teşkilatı hakkında yasanın benimsenmesi

C) Türk Dil Kurumu'nun kurulması

D) Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilmesi

E) Türk Tarih Kurumu'nun açılması



11. Türkiye Cumhuriyeti döneminde yapılan aşağıdaki inkılaplardan hangisinin amaçlarından biri de uluslararası ekonomik ilişkilerde kolaylık sağlamaktır?

A) Ağırlık ve uzunluk ölçülerinin değiştirilmesi

B) Soyadı Kanunu'nun çıkarılması

C) Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi

D) Medeni Kanun'un kabul edilmesi

E) Aşar vergisinin kaldırılması



12. “1 Temmuz 1926'da uygulanmaya başlanan Kabotaj Kanunu'nda Türk denizlerinde gemi işletme hakkının yalnız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ait olacağı belirtilmiştir.”

Kabotaj Kanunu, Osmanlı Devleti döneminde görülen aşağıdaki uygulamalardan hangisine karşı çıkarılmıştır?

A) Ruslara, Ortodoks halkı himaye hakkının tanınmasına

B) Azınlıklara hoşgörü ile davranılmasına

C) Azınlıklara ülke yönetimine katılma hakkı tanınmasına

D) Yabancılara tanınan ekonomik ve siyasal ayrıcalıklara

E) Hıristiyanlara devlet memuru olabilme hakkı verilmesine


CEVAP ANAHTARI
1. C 2. A 3. E 4. D 5. C

6. C 7. E 8. B 9. B 10. C

11. A 12. D
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-06-2009, 07:07 PM   #4 (permalink)
Arena Üyesi
 
fatih38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 1.027
Standart

teşekkürler dostum
fatih38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-03-2011, 09:59 PM   #5 (permalink)
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Mesajlar: 21
Standart

valla size ne kadar teşekkür etsek az muhteşemsiniz
Asil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cumhuriyet donemi inkilaplar , kpss test sorulari , (kpss)test soruları , cumhuriyet dönemi , inkılaplar
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.turkeyarena.net/kpss-b-grubu/26550-cumhuriyet-donemi-inkilaplar-kpss-test-sorulari-ve-cevaplari.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Cumhuriyet Dönemi-İnkılaplar (Kpss) Test Soruları ve Cevapları - TurkeyArena This thread Refback 05-06-2013 07:14 PM

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kpss III. Selim , II. Mahmut, Tanzimat Dönemi Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Kpss B Grubu 3 11-03-2012 06:47 PM
Kurtuluş Savaşı'na Hazırlık Dönemi (Kpss) Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Kpss B Grubu 8 26-09-2011 08:57 PM
Kpss Cumhuriyet Dönemi-Dış Politika Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Kpss B Grubu 2 26-09-2011 08:53 PM
İnkılaplar ve Özellikleri (Kpss) Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Kpss B Grubu 5 30-03-2011 02:38 PM
Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 0 18-01-2011 05:47 PM


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:25 AM .


Powered by: vBulletin Version 3.8.7 (Türkçe)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Türkçeye: ot-gu tarafından çevrilmiştir.
Copyright © 2007-2013 , TurkeyArena , All Rights Reserved

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletişim linki vasıtası ile bildirebilirsiniz, şikayetiniz inceledikten sonra en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.

Enable Top Statistics