Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları ve Kullanımı

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 22 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

  1. elif Moderator


    Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları
    Yüksek oranda E vitamini, flavonoid, linoleic asit ve procyanidins içeren üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidandır.

    Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları: Kalbi korur. Kanserle savaşır. Hücreleri güçlendirir. Varis oluşumunu önler. Alerji ve iltihaplanmaları engeller. Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır. Ateroskleroz (damar sertleşmesi) riskini azaltır. Tümörlerin büyümesini durdurmaya yardım eder. Üzüm çekirdeği yağı yaşlanma etkilerini geçiktirir. İdrar söktürücü , müshil ve kuvvet verici olarak önerilir. Görüş kaybına neden olan maküler dejenerasyondan korur. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Üzüm çekirdeği yağı, Yüksek tansiyonu düşürür. Üzüm çekirdeği yağı LDL Kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür. Yaşlanma etkilerini geçiktiren kozmetik kremlerin temel ana maddesidir. Üzüm çekirdeği yağı kalp rahatsızlığı ve felce karşı korumaya yardım eder. Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir. Yüksek düzeyde folik asit içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğine sahiptir.turkeyarena.net Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırmaktadır. Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir. Üzüm çekirdeği yağı tamamen doğal olduğundan, sentetik kozmetik ürünleri gibi karaciğere zarar vermemektedir.

    Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır? Dahilen; 1 fincan ılık suya 5-6 damla damlatılarak kullanılır. Haricen; cilde friksiyon yoluyla uygulanır. Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir. Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır.
     



  2. RüzGaR Super Moderator

    üzüm çekirdeği yağını cilde nasıl kullanıcaz lütfen daha detaylı bilgi verirmisiniz
     

Sayfayı Paylaş