T.C. Vatandaşlığından Çıkma İzni Başvurusu

Konusu 'Yurtdışı-Göçmenlik' forumundadır ve EjjeNNa tarafından 15 Eylül 2008 başlatılmıştır.

  1. EjjeNNa Administrator


    T.C. Vatandaşlığından çıkmak için İzin Başvurusu


    403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 20.maddesi uyarınca Türk vatandaşlığı'ndan çıkma, aşağıdaki şartlarla, Bakanlar Kurulu'nun iznine bağlıdır.


    a) Mümeyyiz ve reşit olmak,

    b) Herhangi bir nedenle yabancı devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya başka bir devlet vatandaşlığını kazanacağına ilişkin inandırıcı belirtiler bulunmak,


    Gerekli Belgeler

    1. 2 adet dilekçe (Form-A)(Form-B)
    2. Nüfus cüzdanının aslı
    3. ABD vatandaşlık belgesinin aslı veya vatandaşlığa alınacağını gösterir belgenin aslı
    4. 4 adet son 1 ay içinde çekilmiş vesikalık resim
    5. Rüştünü ispat etmemiş ancak, 15 yaşından büyük çocukları bulunanların bu çocukların vatandaşlığa kabul teminat belgesinde belirtilmiş ise, baba yada analarına bağlı olarak haklarında işlem yapılmasını isteyip istemediklerine ilişkin muvafakat dilekçeleri.
    6. İade zarfı (en az certified olarak) 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 22. maddesi uyarınca Türk vatandaşlığını muhafaza kaydıyla Türk vatandaşlığından çıkma izni başvurusunda bulunanlar;
     



Sayfayı Paylaş