Ruşeym Yağı ve Faydaları

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 18 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. elif Moderator


    Ruşeym Yağı ve Faydaları
    Ruşeym, buğdayın filizlenme için gerekli tüm enerji ve besin kaynaklarını bünyesinde barındıran kısmıdır. Ruşeym yağı hem kozmetik hem de besin katkı maddesi olarak geniş kullanımı olan bir yağdır. Doğal enerji kaynağı olarak adlandırılabilecek ruşeym yağı, Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri bakımından zengin olup Omega-9 yağ asitlerini de içermektedir. Yapısında doğal A, D, E vitaminleri yanında; B1, B2, B3, B6, esansiyel yağ asitleri, protein ve mineralleri de içermektedir.

    Ruşeym Yağının Faydaları: Bağısıklık sistemini destekler. Lenf dolaşımını artırmada kullanılır. Kurumuş veya çatlamış ciltlere iyi gelir. Cilt lekelerinde, yara nedbelerinde kullanılır. Gerilmeye bağlı ciltte oluşan çizgileri azaltır. Zayıf kan dolaşımı olan durumlarda kullanılır. Yüksek kolesterol düzeylerini düşürmede faydalıdır. Güçlü antioksidan etkisi ile yaşlanma etkilerini geciktirir. Egzama, Sedef hastalığında kullanılır. Büyüme, cilt, kas, kemik fizyolojisini desteklemede kullanılır. Barsak florasının ve mikrobiyal dengenin korunmasında kullanılmaktadır.turkeyarena.com Fiziksel performansı artırdığı için sporcular gibi yüksek enerji gereksinimi olan kişilerin günlük besin programlarına da dahil edilebilir. Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıpları, göz problemleri, kalp-damar, kolesterol ve sinir sistemi rahatsızlıkları için kullanılması tavsiye edilmektedir.

    Not: Ruşeym Yağı ısı değişimlerine, oksidasyona ve ışığa duyarlı bir yağdır. Serin bir yerde saklanmalıdır. Gluten alerjisi olanlarda içerek veya sürerek tüketilmemelidir.
     



  2. Hayal18 Active Member

    ruşeym yağını cilt için kullanan varmı gerçekten etkilimi acaba
     
  3. Aylinn Well-Known Member

    cilt lekeleri için kullanacaksan öyle fazla mucize bekleme ama cildin kuru onun için kullanacaksan evet güzel nemlendiriyor.
     

Sayfayı Paylaş