Orhan Alkaya Kimdir Resimleri

Konusu 'Hakkında Bilgi' forumundadır ve Seçkin tarafından 19 Ağustos 2016 başlatılmıştır.

  1. Seçkin Well-Known Member


    Orhan Alkaya, (d. 1958, İstanbul) Türk şair, yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, gazeteci.

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda okuyan Orhan Alkaya, günlük gazetelerde ve dergilerde değişik sanat disiplinleri üzerine eleştiri yazıları, siyasi makaleler, denemeler yazdı. Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik görevlerinde bulundu. 12 Eylül Darbesi sürecinde 1402 sayılı sıkıyönetim kanunu ile görevden alınan binlerce kamu görevlisi arasında yer aldı. Sanatçı; ansiklopedi yazarlığı, gazetecilik, editörlük, danışmanlık dışında, sinema filmleri de çevirdi. Birgün gazetesinde yazıları yayımlanmakta olan Alkaya'nın basılmış 6 kitabı bulunmaktadır. Sanatçı, 8 Ocak 2008 tarihinde İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne getirildi, 29 Mayıs 2009 tarihinde görevden alındı.

    Yönettiği oyunlar

    * Savaş ve Kadın
    * Hadi Öldürsene Canikom
    * Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
    * Sahibinin Sesi
    * Godot'yu Beklerken
    * Sığıntılar
    * İnsan Bahçesi

    [​IMG]

    Filmografisi

    * İyi Saatte Olsunlar - 2004
    * Sarı Tebessüm - 1992
    * On Kadın - 1987
    * Seni Seviyorum - 1983
    * Öyle Bir Geçer Zamanki-2010
     



Sayfayı Paylaş