Levent Kırca

Konusu 'Biyografiler' forumundadır ve RüzGaR tarafından 25 Ocak 2008 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Levent Kırca (1948 - .... )

    1948 yılında Samsun'da doğdu.

    İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

    1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

    17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

    1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.


    Filmografi

    Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
    Kendini Bırak Gitsin, 2004
    Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)
    Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
    Ölürsün Gülmekten, 2000
    Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu : Muammer rolünde)
    N'Olacak Şimdi?, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)
    Altın Şehir, 1978 (Oyuncu : Ökkeş rolünde)
     



Sayfayı Paylaş