Lavanta Yağı Faydaları ve Kullanımı

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 30 Nisan 2008 başlatılmıştır.

  1. elif Moderator


    Lavanta Yağı Faydaları ve Kullanımı
    Faydaları
    • İdrar arttırıcıdır.
    • Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
    • Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
    • Akneleri temizler.
    • Selülit tedavisinde faydalıdır.
    • Saçtaki sirkeleri giderir.
    • Antiseptik olarak kullanılır.
    • Vücuttaki kötü kokuları giderir.
    • İyi bir aromaterapi yağıdır.
    • Ayrıca banyo yağı olarak da kullanılır.
    • Kozmetikte esans olarak kullanılır.
    • Ateşi düşürür.turkeyarena.com
    • Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
    • Sivrisinek ve güveleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.
    • Infüzyon yoluyla antidepresyon, uykusuzluk gidermeye yardımcı olur.
    Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Günde 1 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2 damla damlatılarak alınır. Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır. Biraz pamuk yardımıyla yüz temizlenirse akneli cildi temizler.
     



  2. elif Moderator

    Lavanta Yağı Yapılışı: İki avuç kurutulmuş lavanta çiçekleri, ağzı kapanan bir kavanoza konur. Hazırlanan kavanoz, ağzına kadar saf zeytinyağı ile doldurularak kırk gün güneş gören bir yere asılarak bekletilir. Bekletilen kavanoz, kaynar su içinde bekletildikten sonra dinlendirilir. Hazırlanan karışım tülbentte sıkılarak lavanta yağı elde edilir.
     

Sayfayı Paylaş