Kuşburnu Yağı Faydaları ve Kullanımı

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 12 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. elif Moderator


    Kuşburnu Yağı Faydaları ve Kullanımı
    Kuşburnu çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik sektöründe kırışıklıkları ve erken yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılmaktadır. Kuşburnu yağı kendi içeriğinde bulunan linoleik asit (Omega 6), linolenik asit (Omega 3) ve Retinol (Vitamin A) ile cilt hücrelerini beslediği için cildin yenilenmesine yardımcı olur.

    Faydaları: Cilt koruyucu, yaşlanmayı geciktirici, kırışıklıkları önleyici (özellikle göz ve ağız çevresi), sert hava iklimlerinden koruyucu ve hücre yenileyici etkisi bulunmaktadır. Kuşburnu yağından yapılan sabun ise cilt hücrelerini besliyor ve yeniliyor.

    Uyarı: Haricen kullanılır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde saklayınız. Göze temas halinde bol su ile durulayınız. Aknelerin üzerinde kullanılmamalıdır.

    Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır? Yağlı ciltlerde uygulandıktan sonra 15-20 dakika bekletilmeli ve ardından durulanmalıdır. Kuru ve normal ciltlerde isteğe bağlı olarak, durulanmadan bekletilebilir. Yüz için günde bir kez kullanılması tavsiye edilir. El, yüz ve vücut için kullanıma uygundur. Makyaj öncesi uygulandığı takdirde hem makyajın kalıcılığını arttırmakta hem de cildinize güzel bir parlaklık kazandırmaktadır.turkeyarena.com Aynı zamanda aromaterapi ve masaj seanslarında da kullanılmaktadır.
     



  2. Ayşe Melek Well-Known Member

    kuşburnu yağı nasıl yapılır detaylı bilgi verebilirmisiniz
     
  3. aslı0607 Well-Known Member

    kuşburnu yağı yapımıda diğer yağlar gibidir heralde. Bir kavanozun üçte birini kuşburnu çekirdekleri ile doldurun, geri kalanına saf sızma zeytinyağı koyun ve kızgın güneşte 45 gün bekletin. Her akşam çalkalayın. Daha sonra süzün, bir cam şişeye doldurulup serin yerde saklayın.
     

Sayfayı Paylaş