Hücre, Bileşikler, Vitamin, Mineraller İle İlgili Test Soruları

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve RüzGaR tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Hücre, Bileşikler, Vitamin, Mineraller İle İlgili Test Soruları ve Cevapları
    1) Bir DNA molekülünde bir zincirdeki nükleotid dizilişi T-T-C-G-A-T-C olduğuna göre diğer zincirdeki nükleotit dizilişi aşağıda verilenlerden hangisi gibi olmalıdır?

    A) A-A-G-C-A-A-G

    B) A-A-C-G-T-T-G

    C) A-A-G-C-T-A-G

    D) T-T-C-G-A-T-C


    2)İnsanda cinsiyet oluşumunu X ve Y kromozomları belirler. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)XX taşıyan zigot dişiyi oluşturur.

    B)XY taşıyan zigot erkeği oluşturur

    C)Renk körlüğü sadece dişilerde görülür.

    D)Y kromozomu mutasyona uğrarsa hastalık erkeklerde görülür


    3)Aşağıdakilerden hangisi asitlerin ortak özelliği değildir?

    A)Tümünün seyreltik çözeltilerinin tadı ekşidir

    B) Metallerle birleşince H2 gazı verirler

    C) Tüm asitlerin yapısında H vardır.

    D) Kırmızı turnusolu maviye çevirirler


    4) Aşağıdakilerden hangisi apolar yapılı bir bileşiktir?

    A)H2 B)NO2 C)H2O D)NH3


    5) Zıt yükü iki iyonun birbirini çekmesi sonucu oluşan bağa ne ad verilir?

    A)İyonik bağ B)Kovalent bağ C)Epik bağ D)Sıkı bağ


    6) Aşağıdakilerden hangisi organik bileşik değildir?

    A) Yağ B) Su C) Vitamin D) Protein


    7) Bitkiler güneş enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek ihtiyaç duyduğunda kullanabilmek için depolar. Kimyasal enerjinin depolanabilmesi için yapılan organik molekül aşağıdakilerden hangisidir?(turkeyarena.net)

    A) Fosfat B)ADP D) Glikoz D)ATP


    8) I.Solunum II.Fotosentez III.Fermantasyon

    Yukarıdaki olayların hangilerinde oksijen kullanılmaz?

    A)Yalnız I B) II ve III C) I-II D) Yalnız III


    9)E vitamini aşağıdaki besinlerden hangisinde bulunur?

    A)Karaciğer B)Yumurta C)Süt D)Balık


    10) I. K maddesi ele kayganlık veriyor

    II.L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor

    III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor

    Buna göre K,L,M sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

    A) baz asit tuz B) tuz baz asit C) asit baz tuz D) baz tuz asit



    Cevap Anahtarı
    1-C 2-C 3-D 4-A 5-A 6-B 7-D 8-B 9-D 10-A
     



Sayfayı Paylaş