Hareket, Enerji, Isı İle İlgili Test Soruları

Konusu 'Fizik' forumundadır ve RüzGaR tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Hareket, Enerji, Isı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları
    1. Aşağıdaki büyüklerden hangisi vektöreldir?

    A)Kütle B)Kuvvet C)Enerji D)Zaman


    2. Ağırlık aşağıdaki ölçü aletlerinden hangisi ile ölçülür?

    A)Terazi B)Dinamometre C)Termometre D)Cetvel



    3. Aralarında 90 derecelik açı olan iki kuvvetin bileşkesi 15 N’dur. Kuvvetlerden biri diğerinin 2 katı ise büyük kuvvet kaç N’ dur.

    A)3√5 B)6√5 C)3 D)5


    4. Aşağıdakilerden hangisinde hareketlinin ivmesi sıfırdır.?

    A)Sabit hızla yere inen paraşütçü

    B)Duvar saatinin sarkacı

    C)Fren yapan otomobil

    D)Hızlanarak harekete geçen asansör


    5. Yer çekimi ivmesinin 10 m/s2 olduğu bir ortamda belli bir yükseklikten

    Serbest bırakılan bir top 3 sn içersinde kaç m/sn’ lik hız kazanır.

    A)25 B)30 C)45 D)55


    6. Bir öğrenci 20 N ağırlığındaki bir çantayı 80 cm yüksekliğindeki raftan alıp 140 cm yüksekliğindeki rafa 25 de kalırsa , bu iş sırasında öğrencinin gücü kaç W olur?

    A)-6 B)24 C)60 D)240


    7. Aşağıdakilerden hangisi ısı enerjisini mekanik enerjiye çevirir?

    A) Patlarlı Motor B)Su türbini C)Elektrik Motoru D)Jeneratör


    8. Joul/ Newton aşağıdakilerden hangisini verir?

    A)Watt B)Mete C)Saniye D)Kilogram


    9. Aşağıdaki aletlerden hangisinin çalışma prensibi çıkrağa benzemez?

    A)Pense B)Anahtar C)Direksiyon D)Kahve değirmeni


    10. Yüksekliğinin uzunluğuna oranı 3/5 olan eğik düzlemde 120N’lık yükü yukarı çıkarabilmek için kaç N’lik kuvvet gerekir?

    A)25 B)40 C)48 D)72



    Cevap Anahtarı
    1)B 2)B 3)B 4)A 5)B 6)A 7)A 8)B 9)A 10)D
     



Sayfayı Paylaş