Fotosentez, Kalıtım, Fermantasyon, Vitaminler İle İlgili Test Soruları

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve RüzGaR tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Fotosentez, Kalıtım, Fermantasyon, Vitaminler İle İlgili Test Soruları ve Cevapları
    1) C2HxOH + 3O2 2CO2 3H2O denkleminde bulunan x’in değeri nedir ?

    a) 3 b) 4 c) 5 d) 6



    2) Aşağıdaki bileşiklerin mol sayıları eşitse hangisi en az atom içerir?

    a) Al2(SO4)3 b) NH4NO3 c) Mg3(PO4)2 d) L6H12O6



    3) Klorofilin fotosentez bakımından en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Yapraklara yeşil renk vermeleri

    b) Işık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürmeleri

    c) Gaz alışverişini sağlamaları

    d) Işık enerjisini soğurabilmeleri



    4) Bir nükleotidin yapısında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

    a) Organik baz

    b) Hidrojen bağı

    c) Fosfat

    d) Şeker



    5) Aşağıdakilerden hangisi fermantasyona örnek olamaz?

    a) Hamurun mayalanması

    b) Sütten yoğurt yapılması

    c) Şekerden alkol elde edilmesi

    d) Sirkeden turşu yapılması



    6) Yaralanmalarda zarar gören organların onarılmasında ve en fazla gerekli olan vitamin aşağıdakilerden hangisidir?

    a) A vitamini

    b) C vitamini

    c) K vitamini

    d) B vitamini



    7) 300 nükleoditden oluşan bir DNA zincirinde kaç tane deoksiriboz şekeri vardır?(turkeyarena.net)

    a) 150 b) 300 c) 600 d) 900



    9) Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal bir özellik değildir?

    a) Dil yuvarlama

    b) Kulak mememsinin yapışık veya ayrık olması

    c) Göz rengi

    d) Kaşların güçlü olması



    10) Aşağıdakilerden hangisi asit ve bazların sulu çözeltilerinin ortak özelliği değildir?

    a) Tuz Oluşturabilme

    b) Elektrik akımını iletme

    c) Turnusol kağıdının rengini değiştirme

    d) Acımsı tatta olma



    Cevap Anahtarı
    1) C

    2) B

    3) B

    4) B

    5) D

    6) C

    7) B

    8) B

    9) D

    10) D
     



Sayfayı Paylaş