Facebook Profili Nasıl Gizlenir

Konusu 'Sosyal Medya' forumundadır ve OrKuN tarafından 19 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. OrKuN Well-Known Member


    Facebook profilini gizleme nasıl yapılır?

    Facebook profilinizi gizlemek için yapmanız gereken ayarlar bulunmaktadır.Bu ayarları Facebook sayfanıza giriş yaparak Gizlilik Ayaları kısmından yapabilirsiniz.Özellikle profilinizi ve paylaşımlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri engelleyerek de bu sıkıntıdan kurtulmuş olursunuz.

    1) Facebook anasayfasında yer alan üst menüde isminizin yanındaki "Ayarlar" bölümünün üzerine gelin. Burada "Arkadaşlarını Düzenle", "Hesap Ayarları", "Gizlilik Ayarları", "Uygulama Ayarları", "Yardım Merkezi" ve "Çıkış Yap" adında altı seçenek çıkacak. Facebook'taki gizlilik ayarlarınızı düzenlemek için "Gizlilik Ayarları"na tıklayın.

    2 ) Açılacak sayfa Facebook bilgilerinizi kimlerin görebileceğini belirlemekte zorlanmayacağınız bir sayfa. Facebook üşengeçleri de düşünmüş ve toplam üç tane gizlilik şablonu belirlemiş. Bunlar şu şekilde sıralanmış:

    Herkes: Tüm profil bilgilerinizin Facebook kullanıcıları ile birlikte internetteki herkes tarafından görülebildiği seçenek.

    Arkadaşlarımın Arkadaşları: Bu kısmı seçerseniz Facebook bilgilerinizi, Facebook'taki arkadaşlarınızın arkadaşları da görebilir.

    Sadece Arkadaşlarım: İdeal olan gizlilik ayarlarından birisi. Facebook'taki bilgileriniz sadece Facebook arkadaş listenizdeki arkadaşlarınız tarafından görülebilir.

    Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. "Fotoğraflarımda ve gönderilerimde etiketlenen kişilerin arkadaşlarının söz konusu fotoğraf ve gönderileri görmesine izin ver." seçeneği onaylı olarak geldiği için "Sadece Arkadaşlarım" seçeneğini işaretleyecekseniz buradaki onayı kaldırıp ayarları öyle kaydetmelisiniz.

    Önerilen: Bu ayar Facebook tarafından ideal olarak kabul edilen ayarlardan. Ancak Facebook ve internet üzerinde gizliliğinizi korumak istiyorsanız bu ayar sizin için kesinlikle kullanışlı değil.

    Gizlilik durumunuzu "Önerilen" konumuna getirirseniz durum güncellemelerinizi, favori sözlerinizi, aile ve ilişki durumunuzu herkes; etiketlenen fotoğraf ve videolarınızı, siyasi görüşünüz ve dini inancınız ile doğum günü bilgileriniz "arkadaşlarınızın arkadaşları" tarafından da görülebiliyor.

    3) Her ayarı istediğiniz gibi yapabilmek için "Özelleştir" kısmına tıklayın ve "Özelleştir" bölümündeyken aşağıda yer alan "Ayarları özelleştir"e tıklayın.

    4) Facebook'ta tüm bilgilerinizi gizleyebileceğiniz gibi, sadece bir kişiye özel gizlilik ayarı da yapabilirsiniz. Bunun için izlemek istediğiniz yerin üzerine tıklayın. Bu bölümleri kimlerin göremeyeceğini "Herkes", "Arkadaşlarımın Arkadaşları", "Sadece Arkadaşlarım" seçeneklerinden birine tıklayarak belirleyebilirsiniz.

    5) Uygulayabileceğiniz diğer bir engelleme yöntemi de “Özelleştir”. Bu seçenek ile sadece bir kişinin ya da arkadaş listenizdeki bir grubun o bilgiyi görmesini sağlayabilir veya "Bunu şu kişilerden gizle" kısmına Facebook'taki bir veya birden fazla arkadaşınızın ya da belli bir grubun adını yazarak o bölümü görmesini engelleyebilirsiniz.

    Etiketlenen fotoğraflar

    Etiketlendiğiniz fotoğrafları bazı kişilerin ya da kimsenin görmesini istemiyor musunuz? Bunun için "Başkalarının paylaştığı şeyler" bölümüne gelip, “Etiketlendiğim fotoğraflar ve videolar”daki alanda "Sadece Arkadaşlar" gibi herhangi bir seçeneği işaretledikten sonra "Bu kişiler dışında" deyip altındaki alana engellemek istediğiniz kişilerin adlarını yazabilir veya "Bunu şu kişiler görebilsin" kısmındaki seçenekler arasındaki "Sadece ben" seçeneğini işaretleyip, etiketlenmiş fotoğraflarınızı sizden başka kimsenin görmemesini sağlayabilirsiniz.

    6) Tüm alanlardaki bilgilerin gizliliğini güncelledikten sonra "Gizlilik Sayfasına Dön" diyerek ayarlarınızı kaydedebilirsiniz.

    Fotoğraf albümü gizliliği


    Facebook'ta en çok paylaşılanlar fotoğraf ve videolar. Bu nedenle Facebook'ta fotoğraf ve albümlerinizin gizliliğini korumak istiyorsanız sırayla şu adımları izleyin:

    1) "Gizlilik Ayarlarını Seç" > "Özelleştir" alanına gelin.
    2) "Paylaştığım şeyler" bölümünün en altında yer alan "Mevcut fotoğraflar için albüm gizliliğini düzenle" kısmına tıklayın.
    3) Açılan sayfada Facebook'ta paylaştığınız tüm fotoğraf albümlerini göreceksiniz. Profil bilgilerinizdeki tüm düzenlemeler fotoğraf albümleri için de yapılabiliyor. Tek yapmanız gereken fotoğraf albümlerinizin her biri için gerekli ayarları yaptıktan sonra üstte yer alan "Gizlilik" kısmına geri dönmek.

    Ayarlarınızı başkaları göremez!


    Unutmayın ki kişisel hiçbir ayarınızı başka bir Facebook kullanıcısı göremez ve Facebook’taki hiçbir eklenti bu ayarların başkaları tarafından görünmesini sağlayamaz, "Sizi kimler engellemiş" gibi eklentiler ise kesinlikle işe yaramaz. Uzman Tv
     



  2. OrKuN Well-Known Member

    Facebook'un yaptığı son değişikliklerle birlikte beğenileriniz, durum bildirimleriniz, fotoğraflarınız ve yorumlarınız 'Graph Search'te arama yapan herkese gözükecek. Arkadaş listenizde olmayan kişiler de artık sizin paylaşımlarınızı görebilir.

    Bu durumdan rahatsız olanların ise izlemesi gereken yol şu şekilde:

    1) Profilinizin gizliliğini düzenlemek için ilk yapmanız gereken 'Ayarlar' menüsünden 'Gizlilik' bölümünü seçmek.
    Kişisel mahremiyetinizi korumak için gereken tüm seçenekleri bu bölümde bulacaksınız.
    2) 'İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?' başlığı altında paylaşımlarınızın hedef kitlesini belirleyin.
    Paylaşımlarınızı herkese açık yapabileceğiniz gibi sadece sizin belirleyeceğiniz kişilerin görmesini sağlayacak 'Özel' seçeneğini de tercih edebilirsiniz.
    3) 'Hareketler Dökümü' Facebook profilinizin kara kutusu gibidir. Bu bölüm altında, Facebook tarihiniz boyunca etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları, mesajları veya paylaşımları bulabilirsiniz.
    Eğer isterseniz 'Facebook Zaman Tüneli'nizde görünmesini istemediğiniz paylaşımları tek tek kaldırabilirsiniz.
    4) 'Zaman tünelindeki eski gönderilerin hedef kitlesini sınırla' seçeneğine onay vererek, herkese açık paylaştığınız tüm içerikleri bundan sonra sadece Facebook arkadaş listenizdekilerin görmesini sağlayabilirsiniz.
    Bu işlemin geri dönüşü olmadığını da hatırlatalım.
    5) 'Benimle kimler iletişim kurabilir?' bölümünden arkadaşlık isteklerini kısıtlayabilir veya kimlerin mesajlarının gelen kutunuza düşeceğini belirleyebilirsiniz.
    6) 'Aramada beni kimler bulabilir?' bölümünde Facebook'ta kayıtlı e-posta adresinizi veya telefon numaranızı aratarak, kimlerin sizin profilinize erişebileceğini seçebilirsiniz.
    7) Eğer zaman tünelinde yaptığınız paylaşımların internet aramalarında görünmesini istemiyorsanız 'Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?' seçeneğini 'Hayır' olarak işaretleyin.
     

Sayfayı Paylaş