Facebook kullanırken güvenliğimiz için nelere dikkat etmek gerekir

Konusu 'Sosyal Medya' forumundadır ve OrKuN tarafından 20 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. OrKuN Well-Known Member


    Eğer bir Facebook kullanıcısı iseniz dikkat etmeniz gereken birçok şey vardır. Özellikle Facebook değil diğer tüm paylaşım siteleri sosyal ağları kullanıyorsanız önemli olan kişisel bilgilerinizi her yerde herkesle paylaşmamanız gerekiyor.. Bu gibi paylaşımlarınız internet dolandırıcılarının eline geçtiğinde sizin için hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle bu kişiler kişisel bilgilerinizi kullanarak dolandırıcılık yapabilirler.

    Siz özel bilgilerinizi özel resimlerinizi paylaştığınızda ileride iş hayatınızda sorun yaşayabilirsiniz iş kariyeriniz için bu gibi durumlara da dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tür bilgileri paylaştığınızda silmiş olsanız bile bu bilgiler silinmiyor kayıtlar internet üzerinde duruyor silinmesi mümkün olmuyor.

    Facebook kullanırken Gizlilik ayarlarınızı tam yapın sadece arkadaşlarınızın göreceği gibi ayarlayın ayrıca yazdıklarınız ve paylaştıklarınız için dikkatli olun unutmayın internet üzerinden yazılan ve paylaşılan hiçbirşey kaybolmuyor.

    Güvenliğiniz için izlemeniz gereken yol şu şekilde:

    1) Profilinizin gizliliğini düzenlemek için ilk yapmanız gereken 'Ayarlar' menüsünden 'Gizlilik' bölümünü seçmek.
    Kişisel mahremiyetinizi korumak için gereken tüm seçenekleri bu bölümde bulacaksınız.
    2) 'İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?' başlığı altında paylaşımlarınızın hedef kitlesini belirleyin.
    Paylaşımlarınızı herkese açık yapabileceğiniz gibi sadece sizin belirleyeceğiniz kişilerin görmesini sağlayacak 'Özel' seçeneğini de tercih edebilirsiniz.
    3) 'Hareketler Dökümü' Facebook profilinizin kara kutusu gibidir. Bu bölüm altında, Facebook tarihiniz boyunca etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları, mesajları veya paylaşımları bulabilirsiniz.
    Eğer isterseniz 'Facebook Zaman Tüneli'nizde görünmesini istemediğiniz paylaşımları tek tek kaldırabilirsiniz.
    4) 'Zaman tünelindeki eski gönderilerin hedef kitlesini sınırla' seçeneğine onay vererek, herkese açık paylaştığınız tüm içerikleri bundan sonra sadece Facebook arkadaş listenizdekilerin görmesini sağlayabilirsiniz.
    Bu işlemin geri dönüşü olmadığını da hatırlatalım.
    5) 'Benimle kimler iletişim kurabilir?' bölümünden arkadaşlık isteklerini kısıtlayabilir veya kimlerin mesajlarının gelen kutunuza düşeceğini belirleyebilirsiniz.
    6) 'Aramada beni kimler bulabilir?' bölümünde Facebook'ta kayıtlı e-posta adresinizi veya telefon numaranızı aratarak, kimlerin sizin profilinize erişebileceğini seçebilirsiniz.
    7) Eğer zaman tünelinde yaptığınız paylaşımların internet aramalarında görünmesini istemiyorsanız 'Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?' seçeneğini 'Hayır' olarak işaretleyin.
     



Sayfayı Paylaş