Facebook Hesap Silmek Resimli Tarifi

Konusu 'Sosyal Medya' forumundadır ve GuNaHKaR tarafından 27 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GuNaHKaR Well-Known Member


    Facebook Hesap Silmek için Resimli Anlatım

    Ne yazık ki, Facebook içerisindeHesap Silmemenüsü kolaylıkla ulaşılabilir durumda değildir. Bu sebeple, bu yazıda pratik olarakFacebook Hesap Silmesayfasına nasıl erişileceğini ve sonrasında ne yapılması gerektiği açıklanmaya çalışılmıştır.

    Adım 1. Facebook Hesap Silme Sayfasını Açın
    Hesabınız silmek içinHesap Silme Sayfasıbağlantısına tıklayınız. Açılan ekranda aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılacaksınız.

    [​IMG]

    Adım 2. Facebook Hesabınız ile Giriş Yapın
    Açılan ekranda Facebook sizden devam etmek için giriş yapmanızı istemektedir. Burada e-posta veya telefon bilginiz ile şifrenizi girerek “Giriş Yap” butonuna basın. (Eğer şifreniz başkası tarafında ele geçirilmiş ise ve siz hesabınıza giremiyorsanız bu durumda hesabınız silemiz mümkün olmayacaktır. Bu durumda “Şifreni mi unuttun?” bağlantısına tıklayarak şifrenizi yeniden belirleyin ve sonrasında 1. Adım’a dönerek hesabınıza giriş yapın.) Hesap bilgilerinizle başarılı bir şekilde giriş yapınca aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

    [​IMG]

    Adım 3. Hesap Silme İşlemine Onay Verin
    Karşınıza çıkan ekranda ilk olarak “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekecektir. Sonrasında açılan ekranda sizden işlemi devam ettirmek için birtakım veriler girmeniz istenecektir.

    [​IMG]

    Bu ekranda yapmanız gereken şifrenizi ilk kutucuğa girmek ve resimdeki güvenlik harf ve rakamlarını ise ikinci kutucuğa girerek “Tamam” butonuna basmaktır.

    Facebook Hesap Silme İşleminin Akıbeti
    Hesap silme işlemine onay verdikten sonra bir uyarı ekranı karşınıza çıkacaktır. Bu uyarı ekranında hesabınızın dondurulduğu ve 14 gün sonra eğer siz tekrar giriş yapmazsanız hesabınızın ancak o zaman silineceği bilgisi yer almaktadır.

    Facebook Hesap Silme İşlemini İptal Etmek İsterseniz
    Hesap silme işlemine onay verdikten sonra 14 gün sürelik bir cayma hakkınız vardır. Eğer 14 gün içerisinde hesabınızı silme işlemini iptal etmek isterseniz hesabınıza tekrar giriş yapın. Giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır.

    [​IMG]

    Bu ekranda “Silmeyi İptal Et” bağlantısına tıklayarak hesabınızı tekrar yarı aktif hale getirebilirsiniz.

    [​IMG]

    Son olarak karşınıza çıkan ekranda “Hesabımı Yeniden Etkinleştir” butonuna tıklayarak silmiş olduğunuz hesabı tekrar etkinleştirme işlemini tamamlamış olursunuz.

    Kaynak: medulamedula
     



Sayfayı Paylaş