Emre Altuğ

Konusu 'Biyografiler' forumundadır ve RüzGaR tarafından 26 Ocak 2008 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Emre Altuğ (1970 - .... )

    14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul´un Levent semtinde ev hanımı bir anne ve diş hekimi bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

    İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü´nden mezun olduktan sonra bir çok oyun ve filmde rol almış, Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener ve Levent Yüksel gibi sanatçılara vokalistlik yapmıştır.

    1999 yılında ilk albümü İberti Âlem´i çıkaran Emre Altuğ 2000 yılında, Melih Kibar´ın Yadigâr albümüden seslendirmiş olduğu parça ile büyük ün kazanmıştır. ilk sinema filmi Kolay Para Kazanma Kılavuzu vizyona girmiştir.

    Bunun ardından 2001´de ikinci albümü "Sıcak", 2003'te üçüncü albümü "Dudak Dudağa" ve 2005 yılında dördüncü albümü Sensiz Olmuyor piyasaya çıkmıştır.

    Adını dördüncü albümünden alan Sensiz Olmuyor adlı bir de televizyon dizisinde oynamıştır. Son olarak 2007 yılında "Kişiye Özel" isimli albümünü çıkarmıştır.


    Diskografi

    1998 İbret-i Alem
    2003 Sıcak
    2004 Dudak Dudağa
    2005 Sensiz Olmuyor
    2007 Kişiye Özel

    Filmografi


    Televizyon dizileri

    2001: Tatlı Hayat : Başar Yıldırım
    2003: Lise Defteri : Kerim
    2005: Sensiz olmuyor: Arda
    2006: Hasret: Poyraz
    2006: Gülpare: Aslan
    2007: El gibi: Demir


    Sinema filmleri

    1999: Asansör
    2000: Ağaçlar ayakta ölür (television)
    2002: Kolay para kazanma klavuzu: Eray
    2004: Neredesin Firuze: Şarkıcı rolünde
    2005: Balans ve Manevra: Konuk oyuncu
    2006: Eve giden yol : Halit
     



Sayfayı Paylaş