Devekuşu Yağı ve Faydaları

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve elif tarafından 22 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

  1. elif Moderator


    Devekuşu Yağı ve Faydaları
    Eski Mısır, Roma ve Afrika kültürlerinde devekuşu yağı, 3000 seneden beri kozmetikten ağrıların giderilmesine kadar birçok alanda kullanılıyordu. Tarihi kaynaklar devekuşu yağının milattan önceki devirlerde de yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtiyorlar. Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır

    21. yy'da devekuşu yağının Omega-6&Omega-9 yağ asitlerini içerdiğini biliyoruz. Bu temel asitler hücre zarlarının gelişmesine, vücudun daha etkin besin kullanımına çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca her ikisinde de cilt nemlendirici özellik bulunmaktadır. Devekuşu yağı moleküler büyüklük olarak insan yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından absorbe edilmesi çok kolaydır. Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık amaçlı kullanılmaktadır.

    Başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı

    Daha güçlü kaslar: Devekuşu yağı ile kaslara günlük masaj yapılarak kas ağırlıklarının arttığı ve kasların geliştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle kaslardaki zedelenmelerde kas zayıflıklarında kullanılmaktadır. Özellikle sporcuların yaralanması sonucuda oluşan kas ağrıları için birebirdir.

    Kuru ciltler: Kuru cilt vücudun temel yağ asidini kaybetmesinin bir sonucudur. Cilde devekuşu yağı uygulayarak cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz

    Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır. Devekuşu yağı ayrıca rahatlatıcı özelliği de bulunmaktadır.

    YAĞIN FAYDALI OLDUĞU DURUMLAR
    • Güneş Yanığı
    • Su toplama
    • Kuru ciltler
    • Sedef Hastalığı
    • Deri kesilmeleri
    • Yatak Ağrıları
    • Deri Yanmaları
    • Kas Ağrıları
    • Deri Sıyrıkları
    Devekuşu yağı analizleri; bu yağın yüksek oranda doymamış yağ asitlerini (linoleik asit; %30) oleik asit; %70) içerdiğini göstermiş tir.Bu yağ asitlerinin Artirit ve benzeri hastalıklardan kaynaklanan kas ve eklem ağrılarına iyi geldiği ve yerel antienflamatuar etkisi olduğu bilinmektedir.
    Dr.Craig Schimidt (Auburn Univ., A.B.D) oleik asitlerin biyoaktif maddelerin deri yoluyla taşınmasında önemli katkıları olduğuna değinerek, devekuşu yağının deriden çok kolaylıkla emilmesini yağın bu özelliğine bağlamıştır.
    Dr. G.R. Hobday’ın "Emu Oil: A Clinical Appraisal of This Natural and Long Used Product" çalışmasında (10 yıl 500 hasta) elde ettiği bulgular: devekuşu yağına karşı allerjik reaksiyonların olmayışı,
    Antienflamatuar özellikleri,turkeyarena.com
    Deriden kolaylıkla geçebilmesi ve güneş ışıklarının zararlı etkisinden korunmayı sağlamasındandır.


    Devekuşu yağının nerelerde ve hangi vakalarda kullanılabileceği ve etkileri:

    -El, ayak, diz ve dirseklerde ağrı, tutulma ve şişmeye karşı iyileştirici etki,
    -Yeni oluşan darbelerden dolayı meydana gelen kas ağrı çekilmelerine karşı etki,
    -Yüksek nemlendirici özelliği dolayısıyla deriyi yumuşatma ve yenileme özellikleri,

    -Deriden en süratle geçme kabiliyetinde bir yağ oluşu nedeniyle trans-dermal taşıyıcı olma özelliği,

    -Antienflamatuar özelliği ve benzerleri gibi(örneğin ibuprofen) yan etkisi veya allerjik reaksiyonlara neden olmaması nedeniyle etkin biçimde kullanılabilme özelliği
     



  2. elif Moderator

    Devekuşu Yağı Nasıl Kullanılır? Yağ çok çabuk kendi kendine donduğu için kullanmadan önce avuç içinizde şişeyi sürtünme ile ısıtınız. Sıvı duruma geldikten sonra rahatsızlığın olduğu bölgeye yada kullanılacak bölgeye 4-5 damla dökerek masaj yapın.
    Bu işlemi hergece yatmadan önce uygulayınız.

    Cildinizde anti-aging olarak kullanmak isterseniz yağı pamuğa dökerek kullanın. Bu işlemi haftada 3 kere uygulamanız yeterlidir.
     

Sayfayı Paylaş