CMOS checksum error Defaults Load

Konusu 'Yazılım' forumundadır ve EmRe tarafından 13 Eylül 2010 başlatılmıştır.

  1. EmRe Well-Known Member


    Selam arkadaşlar Pc bu şekilde ve açılmıyor. Bios'a falanda giremiyorum. Pili değiştirdim hiçbirşey farketmedi, başka ne yapabilirim.
    Yardımlarınızı bekliyorum...

    [​IMG]
     



  2. CAN Well-Known Member

    IDE veya Sataya bağlı tüm donanımlar gözükmüyor.
     
  3. EmRe Well-Known Member

    F1'e basıp hemen ardından Delete ile bios'a girmeyi denedin mi ?
     
  4. EmRe Well-Known Member

    denedim hiç bir şekilde biosa giremedim
     
  5. EmRe Well-Known Member

    O zaman bios'un yüklendiği eprom zarar görmüş yada sende arızalı bir donanım var.
     
  6. EmRe Well-Known Member

    ram slotlarında biri bozuk tahminimce arkadaşlar, takınca ram ses çıkıyor ve pc açılmıyor bu cmos hatasına sebep olabilir miquestionmark
     
  7. BaRıŞ Well-Known Member

    Donanım bozuksa sistem hiç açılmıyor bildiğim.Eğer o bozuk slotta ram varsa çıkart tekrar dene derim ama bozuk slot boşda ise sorun olcağını sanmam.
     
  8. EmRe Well-Known Member

    bozuk slota ram takmıyorum makina açılıyor fakat yine aynı hatayı alıyorum. Hocam birde anakartta sadece power kabloları ve ram takılı, hdd cd room felan takılı değil bundan olabilir mi dersin?
     
  9. OrKuN Well-Known Member

    hdd takili degilse daha ne yapsin pc biostan win 7'ye mi girmesini bekliyosun, ilk resimde aldigin hata gayet normal.
     
  10. EmRe Well-Known Member

    hdd takmadan biosa girmez mi makina
     
  11. EmRe Well-Known Member

    Harddisk takılı olmadanda bios'a girer tabi
     
  12. EmRe Well-Known Member

    ozaman bu sorunun harddisk, cdroom vs. şeylerle alakası yok değil mi?
     
  13. EmRe Well-Known Member

    onlarda arama sorunu, öyle gözüküyor
     
  14. BaRıŞ Well-Known Member

    bios pilini söküp taktıysan eğer kutuplarına dikkat et + - olayı, dikkat etmeden taktıysan belkide ondandır ;)
     

Sayfayı Paylaş