Boşaltım Sistemi, Duyu Organlarımız, Besinler İle İlgili Test Soruları

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve RüzGaR tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Boşaltım Sistemi, Duyu Organlarımız, Besinler İle İlgili Test Soruları ve Cevapları
    1-Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemi ile ilgili bir hastalık değildir?

    A)Nefrit B)Zatürre C)Böbrek yetmezliği D)Üremi


    2-Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?

    A)Vücut ısısını korumak

    B)İç organları zararlı ışınlara karşı korumak

    C)Solunuma yardımcı olmak

    D)Besin taşımak


    3-Gözün kısımları ve görevleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)Kornea-Işığın kırılması

    B)İris-Işığın kırılması

    C)Gözbebeği-Işığın göze girişi

    D)Retina-Görüntünün oluşmaması


    4-Aşağıda verilen kemiklerden hangileri uzun kemikler grubuna girer?

    I-Uyluk kemiği II-Pazı kemiği III-Omur kemiği IV-Kürek kemiği

    A)Yalnız I B)I ve II C)I ve IV D)I,II ve IV


    5-Kök,gövde ve dal uçlarında bulunan ve bitkinin yaşamı boyunca bölünme özelliğini koruyan doku hangisidir?

    A)Sürgen doku B)Koruyucu doku C)İletim doku D)Değişmez doku


    6-Diyaliz makinesi hangi tür hastalığın tedavisinde kullanılır?

    A) Renk körlüğü B) Kanser C) Kalp krizi D) Böbrek yetmezliği


    7Çocukluktan ergenliğe geçişte aşağıdakilerden hangisi görülmez?

    A) Saçların ağarması B) Boy uzaması C)Organların gelişmesi D)Yüzde sivilceler çıkabilir


    8) Şekildeki devrede potansiyel farkı kaç volt olur ?

    A) 1,5 B)24 C)36 D)60



    S-9)Aşağıdaki besinlerden hangileri sindirim sisteminde parçalanmadan kana geçer?(turkeyarena.net)

    A)Proteinler ve madensel tuzlar

    B)Karbonhidratlar ve yağlar

    C)Proteinler ve vitaminler

    D)Madensel tuzlar ve vitaminler


    10)Aşağıdaki davranışlardan hangisi insanda kalıtsal refleks örneği olamaz?

    A)Parlak ışıkta göz bebeğinin küçülmesi

    B)Bir bebeğin meme emmesi

    C)Limon görünce ağzın sulanması

    D)İğne battığında ayağını çekmek



    Cevap Anahtarı
    1-B 2-D 3-B 4-A 5-A 6-D 7-C 8-B 9-D 10-C
     



Sayfayı Paylaş