Bitkilerde Üreme, Bitkilerin Özellikleri Test Soruları ve Cevapları

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve RüzGaR tarafından 1 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. RüzGaR Super Moderator


    Bitkilerde Üreme, Bitkilerin Özellikleri Test Soruları ve Cevapları
    1- I. Mantar

    II. Eğrelti otu

    III. Öglena

    IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)

    Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz?

    A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV


    2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp

    Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır?

    A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV


    3- I- 5 C ‘ lu şeker

    II- Fosfat

    III- Organik baz

    Yukarıdakilerden hangileri DNA ve RNA arasında farlılık göstermez ?

    A. Yalnız I B . Yalnız II C. I- III D. II-III



    4- I – YY yy II – YY Yy III - Yy Yy

    Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez ?

    A. Yalnız I B. Yalnız III C. I – II D. II – IIII


    5-Eşey hücresinde 10 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur ?

    A. 10 B. 20 C. 40 D. 5


    6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında, sigara diğerlerine göre daha az etkilidir?

    A. Akciğer kanseri B. Gırtlak kanseri C. Nefes borusu kanseri D. Karaciğer kanseri


    7- 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde 300 adet timin bulunduğuna göre toplam hidrojen bağı sayısı kaçtır ?

    A. 2450 B.2400 C. 2350 D. 2300


    8- I. Fetüs

    II. Yumurtalık

    III. Döl yatağı

    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır?

    A. Yalnız I B. Yalnız II C. II – III D. I-III


    9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez?

    A. Tırnakları oluşur B. Kalbi oluşur C. Bir cm. boyuna ulaşır D. Kol ve başı vardır?


    10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur ?

    A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.

    B. İğ iplikleri kaybolur (turkeyarena.net)

    C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir

    D. Çekirdek zarı yeniden oluşur



    Cevap Anahtarı
    1-D 2-D 3-B 4-B 5-B 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C
     



Sayfayı Paylaş