Banu Avar Kimdir Kısaca

Konusu 'Hakkında Bilgi' forumundadır ve Seçkin tarafından 18 Eylül 2016 başlatılmıştır.

  1. Seçkin Well-Known Member


    Banu Avar (18 Temmuz 1955, Eskişehir) Türk yazar, gazeteci, program yapımcısı ve sunucusu.

    Banu Avar 18 Temmuz 1955 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Süreç Dergisi'nde gazetecilik hayatına başladı. London City University'de yüksek lisans yapan Banu Avar Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalıştı. Daha sonra TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT 1 ve TRT 2'de Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. 1999 yılında TV 8'in Belgesel Bölümünü kurdu. 2004 yılında bu bölüm kapandıktan sonra TRT 1'de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.

    Banu Avar Kitapları

    - Sınırlar Arasında: Hüznün Toprağı Balkanlar'dan Geleceğin Gücü Avrasya'ya, 397s, 2008, Remzi Kitabevi
    - Hangi Avrupa?, 416s, 2008, Truva Yayınları
    - Avrasyalı Olmak, 392s, 2009, Remzi Kitabevi
    - Böl ve Yut, 304s, 2009, Remzi Kitabevi
    - Hangi Dünya Düzeni, 160s, 2009, Remzi Kitabevi
    - Kaçın! Demokrasi Geliyor!, 160s, 2011, Remzi Kitabevi
    - Demokrasi Projeleri, 80s, 2011, Profil Yayıncılık
    - Gün, O Gün'dür, 352s, 2013, Remzi Kitabevi

    Banu Avar Filmografi


    - Deniz (1999)
    - Hayatım Müzik (Mayıs 1999-Ocak 2000)
    - Önemli müzik adamlarının yaşam öyküleri( 15 Bölüm )
    - Depremle Yaşamak (2000) ( 10 Bölüm )
    - Unutulan Yıllar (2000)
    - Denizciler Belgeseli (2000-2001)
    - Deniz kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle Türkiye’nin denizcilik tarihi
    - Deniz Kuvvetleri, Deniz Ticareti ve Deniz Sporunun tarihi ve bugünü ( 9 Bölüm )
    - Türkiye Sevdalıları (2000-2001)
    - Afganistan : Devlerin Savaş Alanı (2002)
    - Ohri Ohri Güzel Ohri (2002)
    - Artık Biz De Varız (2002)
    - Atletin Adı : Süreyya (2002)
    - Bir Zamanlar Kıbrıs'ta (2003)
    - Unutulan Yıllar (2003)
    - Kafkaslarda Politik Bir Satranç Ustası : Rıza Oğlu Haydar Aliyev (2004)
    - Sınırlar Arasında (2004-2008)
     



Sayfayı Paylaş