TurkeyArena
TurkeyArena | Sayfanızı Da Tanıtın

Geri git   TurkeyArena > Lise Dersleri > Coğrafya

Türkiyede Hayvancılık Test Soruları ve Cevapları

Coğrafya icinde Türkiyede Hayvancılık Test Soruları ve Cevapları konusu , Türkiyede Hayvancılık Test Soruları ve Cevapları 1. Ülkemizdeki hayvancılıkla ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Tiftik keçisi en çok İç Anadolu’da yetiştirilir. B) Mera hayvancılığı giderek azalmaktadır. C) ...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-02-2010, 05:53 PM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.466
Sponsor Bağlantılar
Standart Türkiyede Hayvancılık Test Soruları ve Cevapları


Sponsor Bağlantılar


Türkiyede Hayvancılık Test Soruları ve Cevapları

1. Ülkemizdeki hayvancılıkla ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Tiftik keçisi en çok İç Anadolu’da yetiştirilir.
B) Mera hayvancılığı giderek azalmaktadır.
C) Küçükbaş hayvancılık daha yaygındır.
D) Hayvan sayısı yönünden Avrupa’da baştadır.
E) Hayvanlarımızın et ve süt verimi yüksektir.

2. Türkiye’de kesilen küçükbaş hayvan başına ortalama 12,6 kg. ,büyükbaş hayvan başına ise 64,7 kg. ortalama et elde edildiği halde, küçük baş hayvancılığın büyükbaş hayvancılığa oranla daha yaygın olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kısa ömürlü, kısa boylu bozkırların yaygın . olmasına
B) Engebenin ve ortalama yükseltinin fazla olmasına
C) Dokuma endüstrisinin büyük oranda yün ve tiftiğe ….. bağlı olmasına
D) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin zahmetli ………olmasına
E) Küçükbaş hayvanların et ve sütünün daha değerli ………olmasına

3. Türkiye’de hayvansal verimi arttırmada aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?

A) Yem bitkileri üretiminin arttırılması
B) Üreticilerin kredilerle desteklenmesi
C) Mera hayvancılığının teşvik edilmesi
D) Hayvan soylarının ıslah edilmesi
E) Hayvansal ürünler sanayinin geliştirilmesi


4. Ülkemizde hayvancılığın tarımdan önce olduğu yerlerin ortak özelliği aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

A) Yer şekillerinin engebeli, toprakların kıraç olması
B) Yağışın bol,yağış rejiminin düzenli olması
C) Yazların sıcak geçmesi, kış yağışlarının fazla olması
D) Toprakların mineral bakımından zengin olması
E) Özellikle orman bakımından çok zengin olması

5. Modern usullerle hayvancılık yapılan bir ülkede aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

A) Hayvan ırklarının ıslahı
B) Yem üretiminin arttırılması
C) Üreticilerin desteklenmesi
D) Ahır hayvancılığın özendirilmesi
E) Otlak alanlarının genişletilmesi

6. Türkiye’de en yaygın hayvancılık faaliyeti küçük baş hayvancılıktır.
Aşağıdakilerden hangisi bu duruma yol açan etkenlerden biridir?

A) Tarım alanlarının sınırlı olması
B) Yer şekillerinin çok engebeli olması
C) Diğer hayvancılık faaliyetlerinin zahmetli oluşu
D) Yer şekillerinin ve iklimin uygun oluşu
E) Et ve süt veriminin fazla oluşu


7.Küçük baş hayvancılık bozkır bitki örtüsünün yaygın olduğu bölgelerimizde yetiştirilir.
Buna göre aşağıdaki bölümlerin hangisinde küçük baş hayvancılık daha az yapılır?

A)Konya Bölümü
B)Orta Fırat Bölümü
C)Erzurum-Kars Bölümü
D)İç batı Anadolu Bölümü
E) Ergene Bölümü

8.Aşağıda verilen hayvan türlerinden hangisi Türkiye’nin az yağış alan iç kısımlarında yetiştirilir?

A) Tiftik keçisi B) Sığır C) Kıl keçisi
D) At E) İpek böceği


9.Ülkemizde aşağıdaki ürünlerden hangisinin tarımının yoğun olduğu yörede, küçük baş hayvancılık en azdır?

A) Antep fıstığı B) Çay C) Ay çiçeği
D) Şeker pancarı E) Buğday


10.Ülkemizde büyük baş hayvancılığa en elverişli yerler doğu Karadeniz yaylaları ile Erzurum-Kars ve Ardahan platolarıdır.
Bunun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A)Yaz yağışlarının fazla olması
B)Sulama imkanlarının gelişmiş olması
C)Geniş düzlüklerin olması
D)Yükseltinin ve eğimin fazla olması
E) Tarım topraklarının verimli olması

11.Türkiye’de yetiştirilen hayvan türleri ve bu türlerin yoğun olduğu yerler aşağıda verilmiştir.
Bu eşleşmelerden hangisi yanlıştır?

Hayvan türü Yaygın olarak yetiştiği yer

A) Sığır Erzurum-Kars Bölümü
B) Koyun İç Anadolu Bölgesi
C) Kıl keçisi Karadeniz Bölgesi
D) Tiftik keçisi İç Anadolu Bölgesi
E) İpek böceği Güney Marmara Bölümü


12.Aşağıda yer alan hayvanların hangisinin ürünleri sanayi de işleme tutulmadan kesinlikle kullanılmaz?

A) Koyun B) Arı C) Manda
D) Tavuk E) İpek böceği


13. Aşağıdaki bölgelerimizin hangisinde ahır hayvancılığı ve besicilik daha fazla yapılmaktadır?

A) İç Anadolu B) Marmara C) Doğu Anadolu
D) Karadeniz E) Akdeniz

14.Ülkemizde aşağıdaki ürünlerden hangisinin tarımının yoğun olduğu yörede, büyük baş hayvancılık daha az yapılır?

A) Mısır B) Çay C) Fındık
D) Buğday E) Şeker pancarı


15.Arıcılığı asıl geçim kaynağı olarak seçenler, ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi bu durumun ortaya çıkmasında en büyük etkiye sahiptir?

A)Çok emek gerektirmemesi
B)Ekonomik değerinin yüksek olması
C)Arı ürünlerine olan ihtiyacın artması
D)İklim şartlarından daha az etkilenmesi
E) Besin değerinin yüksek olması

16.Bugün ülkemizde modern tavukçuluk daha çok İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Adana gibi büyük merkezlere yakın yerlerde gelişmiştir.
Bu durumun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tavuğun ticari değerinin yüksek olması
B)İklim şartlarının elverişli olması
C)İş gücüne fazla ihtiyaç duyulması
D)Büyük tüketim merkezlerine yakın olması
E)Kentlerdeki işsiz insanlara iş kapısı olması

17.Balıkçılığın ilkel metotlarla yapıldığı bir ülkede aşağıdakilerden hangisinin oluşması beklenemez?

A)Kum motorlarının balık yuvalarını bozması
B)Açık deniz balıkçılığının yapılması
C)Kaçak ve zamansız avlanmaların yapılması
D)Balıkçı teknelerinin küçük ve yetersiz olması
E)Denizin sanayi ve yerleşim atıkları ile kirletilmesi

18.Türkiye’de balıkçılığın yeterince gelişmeme -sinde aşağıdakilerden hangisinin payı en azdır?

A) Soğuk denizlere ve okyanuslara uzak olması
B) Su ürünlerini değerlendirme tesislerinin yetersiz ……….oluşu
C) Kıyılarımızın temizliğine yeterince özen ………gösterilmemesi
D) Bazı kıyılarımızın deniz turizmine ayrılmış olması
E) Yanlış balık avlama yöntemlerinin yapılıyor olması


19. Türkiye’de avlanan balık miktarının büyük bir bölümü (%81) Karadeniz’den sağlanır.
Karadeniz’de balıkçılığın gelişmesinde;
I.Kıyı şeridinin uzun oluşu
II.İklimin ılıman oluşu
III.Kıta sahanlığının dar oluşu
IV.Yer şekillerinin fazla engebeli oluşu
V.Tarım alanlarının sınırlı oluşu
Gibi faktörlerden hangisinin etkisi daha çoktur?

A) I ve III B)Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) IV ve V

20. Ülkemizde yetiştirilen tarım ürünlerinin bir kısmı doğrudan ve dolaylı olarak hayvancılığımıza katkı sağlamaktadır.turkeyarena.com
Aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi için bu durum söz konusu olamaz?

A) Burçak B) Buğday C) Fındık

D) Çavdar E) Şeker pancarı
Soru 21.Ormanlarımızın ülke ekonomisine doğrudan (ölçülebilen) ve dolaylı (ölçülemeyen) olmak üzere bir çok katkıları vardır.
Aşağıdakilerden hangisi ormanlarımızın doğrudan katkılarındandır?

A)Barajların ömrünü uzatması
B)İklim üzerindeki etkileri
C)Hammadde temin etmesi
D)Doğal afetleri önlemesi
E)Dinlenme imkanları sunması

Cevap Anahtarı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
E A C A E D C A B A C E B D B D B D E C C





Konu ot-gu tarafından (19-02-2014 Saat 12:48 PM ) değiştirilmiştir..
RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 22-11-2010, 07:27 PM   #2 (permalink)
Arena Üyesi
 
Üyelik tarihi: May 2010
Mesajlar: 498
Standart

teşekkürler sayenizde bolca test çözebiliyorum
Nysa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-02-2014, 07:12 PM   #3 (permalink)
besıktaslı
Guest
 
Mesajlar: n/a
Thumbs up

teşekkürler konu tekrarı için iyi oldu
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
turkiyede hayvancilik test
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Türkiyede Tarım Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Coğrafya 2 14-04-2011 09:05 PM
Türkiyede Sanayi ve Sanayinin Özellikleri Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Coğrafya 1 05-01-2011 03:40 PM
Biyoloji Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Biyoloji 1 17-12-2010 05:32 PM
Türkiye'de Hayvancılık ve Ormancılık Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Coğrafya 2 11-12-2010 04:36 PM
Söz Öbekleri Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 1 11-11-2010 08:06 PM


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:26 AM .


Powered by: vBulletin Version 3.8.8 (Türkçe)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Türkçeye: ot-gu tarafından çevrilmiştir.
Copyright © 2007-2013 , TurkeyArena , All Rights Reserved

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletişim linki vasıtası ile bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır.

Enable Top Statistics