TurkeyArena
TurkeyArena | Sayfanızı Da Tanıtın

Geri git   TurkeyArena > Lise Dersleri > Biyoloji

Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları

Biyoloji icinde Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları konusu , Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları ve Cevapları 1- I. Mantar II. Eğrelti otu III. Öglena IV. Terliksi hayvan (Paramesyum) Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz? A. I-II ...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-11-2010, 02:48 PM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 25
Mesajlar: 13.715
Sponsor Bağlantılar
Standart Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları


Sponsor Bağlantılar


Bitkilerde Üreme ve Özellikleri İle İlgili Test Soruları ve Cevapları
1- I. Mantar

II. Eğrelti otu

III. Öglena

IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)

Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz?

A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV



2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp

Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır?

A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV



3- I- 5 C ‘ lu şeker

II- Fosfat

III- Organik baz

Yukarıdakilerden hangileri DNA ve RNA arasında farlılık göstermez?

A. Yalnız I B . Yalnız II C. I- III D. II-III



4- I – YY yy II – YY Yy III - Yy Yy

Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez?

A. Yalnız I B. Yalnız III C. I – II D. II – IIII



5-Eşey hücresinde 10 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur?

A. 10 B. 20 C. 40 D. 5



6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında, sigara diğerlerine göre daha az etkilidir?

A. Akciğer kanseri B. Gırtlak kanseri C. Nefes borusu kanseri D. Karaciğer kanseri



7- 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde 300 adet timin bulunduğuna göre toplam hidrojen bağı sayısı kaçtır?

A. 2450 B.2400 C. 2350 D. 2300



8- I. Fetüs

II. Yumurtalık

III. Döl yatağı

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır?

A. Yalnız I B. Yalnız II C. II – III D. I-III



9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez?(turkeyarena.net)

A. Tırnakları oluşur B. Kalbi oluşur C. Bir cm. boyuna ulaşır D. Kol ve başı vardır



10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur?

A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.

B. İğ iplikleri kaybolur

C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir

D. Çekirdek zarı yeniden oluşur



Cevap Anahtarı
1-D 2-D 3-B 4-B 5-B 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C





RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çiçekli Bitkilerde Üreme RüzGaR Biyoloji 1 14-04-2011 04:00 PM
Çiçeksiz Bitkilerde Üreme RüzGaR Biyoloji 0 09-12-2010 09:16 PM
Hareket, Enerji, Isı İle İlgili Test Soruları RüzGaR Fizik 0 11-11-2010 03:35 PM
Bitkilerde Üreme, Bitkilerin Özellikleri Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Biyoloji 0 01-11-2010 10:16 PM
Çiçekli Bitkilerde Üreme Büyüme ve Gelişme Konu Anlatımı EjjeNNa Biyoloji 0 21-09-2007 03:26 PM


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:51 PM .


Powered by: vBulletin Version 3.8.8 (Türkçe)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Türkçeye: ot-gu tarafından çevrilmiştir.
Copyright © 2007-2013 , TurkeyArena , All Rights Reserved

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletişim linki vasıtası ile bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır.

Enable Top Statistics