TurkeyArena
TurkeyArena | Sayfanızı Da Tanıtın

Geri git   TurkeyArena > Lise Dersleri > Biyoloji

Biyoloji Test Soruları ve Cevapları

Biyoloji icinde Biyoloji Test Soruları ve Cevapları konusu , Biyoloji Test Soruları ve Cevapları 1.Bir insanın soluk alması aşağıdakilerden hangisi en son gerçekleşir? A-akciğerin temiz hava ile dolmasi B-kaburga kaslarının kasılması C-diyafram kasının düzleşmesi D-akciğerin hacminin artması Cevap:A 2. ...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-11-2008, 06:17 PM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
RüzGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Yaş: 24
Mesajlar: 13.466
Sponsor Bağlantılar
Standart Biyoloji Test Soruları ve Cevapları


Sponsor Bağlantılar


Biyoloji Test Soruları ve Cevapları
1.Bir insanın soluk alması aşağıdakilerden hangisi en son gerçekleşir?
A-akciğerin temiz hava ile dolmasi
B-kaburga kaslarının kasılması
C-diyafram kasının düzleşmesi
D-akciğerin hacminin artması

Cevap:A

2.Solunum sisteminin ilk organı olan burun tarafından,hangisi yapılmaz?
A)havanın ısıtılması
B-havanın süzülmesi
C)havanın kokusunun alınması
D)havadaki oksijenin kana geçirilmesi

Cevap D

3.Yutağın solunumdaki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A)alınan havanın kokusunu belirlemek
B-alınan havayı nefes borusuna geçirmek
C)alınan havayı süzmek
D)havanın,akciğerlere doğru çekilmesini sağlamak

Cevap:B

4.Sigara etkisiyle oluşan hastalıklara,aşağıdakilerden hangisi örnek verilemez?
A)kalp yetmezliği
B-akciğer kanseri
C)hepatit B
D)kangren

Cevap:C

5.Akciğerlerin çevresindeki plevra zarının görevi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A)havayı kana geçirmek
B-akciğeri dış etkilerden korumak
C)akciğerin aşırı şişmesini önlemek
D)alveollerioluşturmak

Cevap:B

6.Nefes verme olayında,aşağıda verilen maddelerden hangilerinin kandaki miktarı azdır?
I.alyuvar
II.karbondioksit
III.su
A)yalnız II
B-I ve II
C)I ve III
D)II ve III

Cevap D

7.Geceleri,yatak odasıda bitki bulundurulmasının sakıncalı olmasının nedeni,aşğıdakilerden hangisidir?
A)bitkinin karbondioksit üretmesi
B-bitkinin zararlı ışınlar yayması
C)bitkinin oda sıcaklığını yükseltmesi
D)bitkinin oksijen üretmesi

Cevap:A

8.Kandaki artıkların böbreklerden atılmasının gerçekleştiği yer,aşağıdakilerden hangisidir?
A)atar damar üzerinde
B-nefronlar üzerinde
C)idrar kanalında
D)havuzcukta

Cevap:B

9.Böbrekteki kanın süzülmesi sonucu oluşan idrarın yapısında,aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A)su ve mineral
B-madensel tuz
C)vitamin
D)protein

Cevap D

10.Böbrekler ile ilgili olarak,aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)böbreklerden,kandaki suyun fazlası dışarı atılır
B-böbreğin çalışması hormanlar ile düzenlenir
C)vücut dışına atılacak maddeler,kalpten böbreğe toplar damarlarla getirlir
D)böbreğin en küçük görev birimine nefron denir

Cevap:C

11.Aşağıda verilenlerden hangis,boşaltıma yardımcı olan olaylardan birisi değildir?
A)terlemenin ypılması
B-zehirli maddelerin karaciğerde etkisiz hale getirilmesi
C)zararlı gazların nefesle dışarı atılması
D)sindirim atıklarının dışarı atılması

Cevap D

12.Dişlerde üreme hücrelerinin oluşturulduğu yer,aşağıdakilerden hangisidir?
A)yumurtalık
B-yumurta kanalı
C)döl yatağı
D)testisler

Cevap:A

13.Erkek üreme organının,oluşturduğu üreme hücrelerine ne ad verilir?
A)yumurta
B-spor
C)sperm
D)polen

Cevap:C

14.Üreme organlarının büyümesini ve üreme hücrelerini üretmeye başlamasını sağlayan düzenleyici hormonları,aşağıdaki salgı bezlerinden hangisi salgılar?
A)hipofiz bezi
B-tirioid bezi
C)böbrek üstü bezi
D)pankreas bezi

Cevap:A

15.İnsanda erkek ve dişi üreme hücreleri,aşağıdaki yaşam dönemlerin hangisinden itibaren üretilmeye başlanır?
A)doğumdan itibaren
B-yürümeye başladıktan sonra
C)ergenlikten itibaren
D)olgunluk dönemine ulaşınca

Cevap:C

16.Erkek ve dişi üreme hücreleri arasında,aşağıdakilerden hangisi ortak olarak görülür?
A)hücrelerin görünümü
B-hücrelerin oluşturma şekli
C)hücrelerin büyüklüğü
D)hücrelerin hareket yeteneği taşıması

Cevap:B

17.Aşağıda verilen hormon çeşitlerinden,vücuttaki bütün doku ve organların yapı ve çalışmasını etkileyebilir?
A)eşey hormonu
B-büyüme
C)adrenalin
D)kalsitonin

Cevap:B

18.Aşağıda verilenlerden hangileri,hormonlar yardımıyla gerçekleşir?
I.vücut organlarının yaşa uygun şekilde büyümesi
II.sıcak bir cisme el sürüldüğünde,elin hemen geri çekilmesi
III.ilkbaharda,ağaçların aynı zamanda çiçek ve yaprak açması
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap:C

19.Hem iç salgı hem d dış salgı yapabilen salgı bezi,aşağıdakilerden hangisidir?
A)pankreas
B-hipofiz
C)tiroid
D)böbrek üstü

Cevap:A

20.Hormonların inan vücudundaki etkileriyle ilgili olarak,aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
A)sinir sisteminin yapı ve çalışmasını kontrol eder
B-vücudun su,mineral oranını ayrlar
C)ergenlik çağı değişmelerini düzenler
D)yaşa göre,vücudun orantılı şekilde büyümesini kontol eder

Cevap:A

21.Hormonlarla ilgili olarak,aşağıda verilen özelliklerden hangileri doğrudur?
I.kan ile vücutta yayılırlar
II.iç salgı ezleri tarafından üretilirler
III.her hormon,belli bir doku veya organ grubuna etki eder?
A)yalnız I
B-I ve II
C)II ve III
D)I,II ve III

Cevap D

22.İç salgı bezlerinin düzensiz salgı üretmesiyle ortaya çıkan hastalıklara;
I.guart
II.devlik
III.şeker hastalığı
isimli hastalıklardan hangileri örnek verilebilir?
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap D

23.Aşağıdakilerden hangisi,hormonların görevlerinden değildir?
A)vücudun büyüme ve gelişmesini kontrol etme
B-vücut iç dengesinin oluşmasını sağlama
C)kas hareketlerinin dengeli biçimde yapılmasını sağlama
D)sinir sistemiyle beraber vücutta,organlar arası koordinasyonu sağlama

Cevap:C

24.hangileri hipofiz bezi tarafından gerçekleştirilir?
I.sinir hormon etkileşimini sağlama
II.iç salgı bezlerinin çalışmasını söyleme
III.ergenlik dönemi değişimleri kontrol etme
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap D

25.Tiroid bezinin özellikleri arasında; bu ifadelerden hangileri bulunur?
I.gırtlağın altında ve soluk borusunun iki yanında yer alır
II.kalsitonin ve tiroksin hormonlarını üretir
III.hücrelerin enerji üretimini ayarlar
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap D

26.Şeker hastası olan bir insana,aşağıdakilerden hangisinin verilmesi kan şekerinin düşürülmesini sağlar?
A)insülin
B-glukagon
C)adrenalin
D)aldostron

Cevap:A

27.Hormonların vücudumuzdaki görevleri olarak;
I.glukagon - kan şekerini arttırma
II.aldosteron - kandaki mineral madde oranını düzenleme
III.kalsitonin - kemiklerde kalsiyum oranının artmasını sağlama
şeklindeki açıklamalardan hangileri doğrudur?
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap D

28. hangileri,pankreas bezinden salınan hormon tarafından yapılabilir?
I.kan şekerinin artması
II.kan şekerinin azalması
III.büyümenin hızlanması
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap:B

29.Hangi salgı bezinin salgılandığı hormon yanlış verilmiştir?
A)hipofiz bezi - büyüme hormonu
B-böbrek üstü bezi - adrenalin hormonu
C)pankreas - kalsitonin hormonu
D)tiroid bezi - tiroksin hormonu

Cevap:C

30. Aşağıda verilen yaşamsal olaylar,aşağıdaki hormonlardan hangisi tarafından gerçekleştirir?
1.fazla salınması durumunda vücuttaki oksijen ve enerji kullanımı artar
2.metobolizmayı hzlandırır
3.fazla salgılanırsa aşırı terleme,çarpıntı durumları oluşur
A)kalsitonin
B-aldosteron
C)tiroksin
D)insülin

Cevap:C

31.Bazı iç salgı bezlerinin çalışması için,bazı mineraller hormon üretiminde kullanılır.
Eksikliğinde hastalık ortaya çıkaran mineral çeşidi ve meydana getirdiği hastalık çeşidi,aşağıdakilerden hangisinde doğru eşleştirilmiştir?

A)kalsiyum-devlik hastalığı
B-fosfos-cücelik hastalığı
C)iyot-guatr hastalığı
D)demir-kanser hastalığı
Cevap:C

32.Sinir sistemi görevleri arasında;
I.canlıların çevreleri ile olan ilişkilerini sağlama
II.canlının yaşla orantılı şekilde büyüme ve gelişmesini kontrol etme
III.kaslı olan bazı organların çalışmasını kontrol etme
gibi olaylardan hangileri bulunur?
A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)I,II ve III

Cevap D

33. Aşağıda verilenlerden hangileri,omuriliği zedelenen bir insanda görülebilir?
I.bacak ve kollarda felçlik hali
II.bazı organların çalışmaması
III.bazı dokunma duyularının algılanmaması

A)yalnız I
B-I ve II
C)II ve III
D)I,II ve III

Cevap D

34.İç organların sürekli ve düzenli şekilde çalışmasını yöneten sinir merkezleri,aşağıdakilerden hangisinde bulunur?
A)omurilik soğanı
B-beyin kabuğu
C)omurilik
D)beyincik

Cevap:A

35.Omuriliğin yapı ve çalışması ile ilgili olarak,aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
A)omurga içerisindeki kanalda bulunur
B-beyin ile bacak kasları arasında bilgi taşır
C)çalışması yarı yarıya istemlidir
D)refleks ve alışkanlık davranış ve hareketlerini kontrol eder

Cevap:C

36.Sinir sistemi organları ve görevleriyle ilgili,aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)beyin kabuğu,düşünülerek yapılan hareketlerin yönetim merkezidir
B-beyincik,canlının dengeli hareket etmesini sağlar
C)omurilik,düşünülmeden ani olarak yapılan hareketlerin yönetim merkezidir
D)omurilik soğanı,kol ve bacak kaslarının çalışmasını kontrol eder

Cevap D

37.Bir sinir hücresi üzerinde uyartıların iletim yönü,aşağıdakilerden hangisindeki gibi gerçekleşir?
A)dentrit-gövde-akson
B-gövde-dentrit-akson
C)gövde-akson-dentrit
D)akson-gövde-dentrit

Cevap:A

38.Aşağıdakilerden hangisi,merkezi sinir sistemini oluşturan sinirsel yapılardan birisi değildir?

A)betin kabuğu
B-retina
C)omurilik soğanı
D)beyincik
Cevap:B

39.Bir insan,karanlık bir ortamdan aydınlık bir ortama geçtiğinde,göz bebekleri bir miktar küçülür?
Bu olayla ilgili olarak;
I.göze giren ışık miktarını ayarlamak için yapılır
II.doğdukta sonra,tecrübe edilerek kazanılır
III.göz bebeklerinin küçülmesi istemsiz olarak gerçekleşir
yargılarından hangileri doğrudur?

A)yalnız I
B-I ve II
C)I ve III
D)II ve III

Cevap:C




RüzGaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 17-12-2010, 05:32 PM   #2 (permalink)
Arena Üyesi
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 1.204
Standart

teşekkürler
Emel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyoloji test sorulari
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Söz Sanatları Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 1 15-02-2012 11:15 PM
Paragraf Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 5 23-03-2011 06:28 PM
Yaş Problemleri Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Matematik 1 20-03-2011 06:52 PM
Eylemler Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Türkçe-Edebiyat 0 21-01-2011 05:24 PM
Bölünebilme Test Soruları ve Cevapları RüzGaR Matematik 1 12-10-2010 05:23 PM


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:12 PM .


Powered by: vBulletin Version 3.8.8 (Türkçe)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Türkçeye: ot-gu tarafından çevrilmiştir.
Copyright © 2007-2013 , TurkeyArena , All Rights Reserved

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletişim linki vasıtası ile bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır.

Enable Top Statistics